Japonia a omorat „doar” 680 de balene antarctice, mai putin decat si-a propus

Japonezii nu au reusit sa vaneze mai mult de 680 de balene in ultima expeditie antarctica, fiind intrerupti de sustinatorii organizatiilor de protectia animalelor, a declarat astazi Fisheries Agency.
vanatoare de balene
Japonia, care considera vanatoarea de balene drept o traditie culturala infloritoare, a omorat „doar” 679 de balene minke, desi planurile lor erau sa prinda peste 850. Japonezii au mai omorat si o balena rorcal, sub tinta lor de 50, in vanatoarea care a inceput in luna noiembrie.

Unele nave din flota japoneza compusa din sase ambarcatiuni s-au intors acasa dupa ciocnirile violente cu grupul de protectie a animalelor Sea Shepherd Conservation Society.

Fisheries Agency a declarat ca navele nu au putut sa isi termine cele 16 zile de vanatoare din cauza vremii urate si a ciocnirilor cu activistii.

Japonia a oprit in mod oficial vanatoarea de balene dupa ce a semnat un acord global in 1986, dar a inceput ceea ce numeste un program stiintific de cercetare, in anul urmator. Carnea de balena se gaseste in restaurante si supermarketuri din Japonia.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *