Japonia nu reuseste sa-si indeplineasca obiectivele stabilite la Kyoto

Japonia va implementa noi masuri pentru a-si reduce emisiile de gaze cu efect de sera pana in martie anul viitor, informeaza Environmental News. Aceasta initiativa incearca sa indeplineasca obiectivele pe care tara si le-a asumat in cadrul Protocolului de la Kyoto.

Japonia a promis ca-si va injumatati nivelul emisiilor pana in 2050. In prezent insa, aceasta tara incearca sa reduca cu 6% nivelul emisiilor din 1990 pana in 2008-2012. In urma unei intalniri la nivel inalt, purtatorul de cuvant al guvernului nipon a declarat ca strategia de lupta impotriva incalzirii gloable va fi modificata.

“Planurile actuale nu permit reducerea cu 6%, asumata in cadrul protocolului de la Kyoto”, a declarat secretarul de stat Nobutaka Machimura. In martie 2006, emisiile Japoniei erau cu 14% deasupra nivelului stabilit la Kyoto. Un studiu realizat in luna august arata ca in urmatorii ani emisiile vor continua sa creasca.

Principalul punct de ingrijorare ramane nivelul crescut al emisiilor provocat de activitatile casnice si de firme, in ciuda eforturilor de constientizare a populatiei privind nevoia de economisire energetica. O posibilitate de reducere consta in limitarea obligatorie a emisiilor industriale. Aceasta strategie, aplicata in Europa, se loveste insa de opozitia puternica a grupurilor de interese economice.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,169FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente