Aproximativ jumatate din cantitatea de fructe, legume si cereale care se consuma in tarile Uniunii Europene e deosebit de periculoasa pentru sanatate, deoarece contine un numar record de pesticide.
fructe si legume contaminate chimic
Conform specialistilor, printre cele mai contaminate sunt strugurii, bananele si ardeii. La acestea se mai adauga si invazia in Romania a porumbului modificat genetic, pe care prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu a promis ca-l va interzice, insa nu a facut-o nici pana in prezent.
Specialistii din Uniunea Europeana trag un semnal de alarma anuntand ca aproape 50% din fructele, legumele si cerealele din spatiul european contin chimicale in concentratii care depasesc limitele legale. In plus, cinci dintre aceste pesticide care se afla in alimente sunt considerate cancerigene, conform specialistilor europeni. In prezent, produsele alimentare vandute in UE contin peste 350 de chimicale diferite. Iar picatura care a umplut paharul este faptul ca Executivul nu a dus la bun sfarsit procedurile pentru interzicerea cultivarii porumbului MG (modificat genetic) MON810, care produce propriul pesticid, toxic pentru sanatate si mediu, conform Greenpeace Romania. Astfel, Guvernul Tariceanu a incalcat legislatia in domeniu, care cere evaluarea riscurilor OMG si a pesticidelor pe termen lung si realizarea de studii pentru regiunile biogeografice din Romania. “Acest porumb a invadat tara fara sa fie realizat vreun studiu de siguranta pentru regiunile biogeografice din Romania. Acest soi a fost evaluat doar in tarile vest-europene, unde a si fost interzis in mai multe state, fiind considerat periculos. Cred ca domnul Tariceanu se joaca scump pe sanatatea noastra”, a afirmat Myrto Pispini, coordonator al campaniei Greenpeace International. De altfel, din cauza ignorantei de care da dovada Guvernul, anul acesta au fost cultivate sute de hectare cu porumb modificat genetic, conform reprezentantilor Greenpeace.

Sursa: Curentul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here