Korodi: Nu exista unanimitate institutionala privind Rosia Montana

Korodi: Nu exista unanimitate institutionala privind Rosia Montana
Korodi: Nu exista unanimitate institutionala privind Rosia Montana

Proiectul Rosia Montana trebuie sa urmeze procedura de evaluare obisnuita, spune la RFI ministrul Mediului, Attila Korodi, invitat la emisiunea Planeta Verde. El precizeaza ca in acest moment nu exista “unanimitate institutionala” pe acest subiect.

Este proiectul Rosia Montana o prioritate pentru ministrul Mediului? “Pentru mine deja Rosia Montana este o procedura obisnuita. De-a lungul activitatii mele la Ministerul Mediului constant m-am lovit de aceasta problematica si in Parlament am fost membru in comisia speciala facuta pentru a da un raport pe un proiect guvernamental legat de Rosia Montana”, raspunde Attila Korodi.

El precizeaza ca “sunt lucruri care subliniaza ca acest proiect trebuie sa parcurga o procedura de evaluare normala si toate conditionalitatile trebuie sa se intruneasca, pentru ca aceste conditionalitati daca nu se intrunesc, nu se emite o autorizatie”.

Intrebat daca exista termene limita, Attila Korodi a raspuns: “Nu exista, legislatia este una europeana si este normal sa nu existe limite, pentru ca aici limita este tehnica si administrativa si daca aceste limite nu se intrunesc, nu ajungem acolo”.

“Neconcordante in documentatia tehnica”

Attila Korodi spune ca “daca deja in ianuarie a fost distribuit raportul comisiei parlamentare, dar votul final va fi unul definitoriu, acela traseaza cateva sarcini pe analiza, de exemplu trebuie revazute anumite studii hidrotehnice, trebuie revazute anumite neconcordante in documentatia tehnica cu privire la folosirea anumitor substante, la depozitare si asa mai departe. Lucrurile acestea trebuie sa fie facute. Probabil Comisia de Analiza Tehnica (CAT) trebuie sa se aplece asupra acestor probleme si impreuna cu alte institutii care au responsabilitati sa mergem mai departe”.

“CAT-ul va emite o propunere, dar CAT-ul poate sa emita o propunere cand exista unanimitate. La ora actuala, institutional nu exista unanimitate, chiar si in actualele conditii imperfecte de a emite o decizie. Asa ca e de lucru”, conchide ministrul Mediului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente