Kronospan va finanta integral achizitionarea a doua statii pentru masurarea emisiilor de formaldehida

La Primaria municipiului Sebes a avut loc joi, 4 octombrie, o intalnire la care au participat prefectul Cosmin Covaciu, primarul Sebesului Alexandru Dancila, viceprimarul Stefan Carpinisanu, Adrian Bacila – director de productie al Kronospan Sebes, ing. Emilia Timis – comisarul sef al Garzii de Mediu Alba, Adriana Stoica – APM Alba, membri ai Comitetului de initiativa pentru combaterea poluarii in Sebes – Mircea Matei, Gheorghe Feneser si Ioan Caldare.

La reuniune au luat parte de asemenea reprezentanti ai firmei Orion – Europa, cea care furnizeaza pentru Ministerul Mediului echipamentele necesare in vederea masurarii calitatii aerului. Tema intalnirii a vizat achizitionarea unor statii de monitorizare a calitatii aerului la Sebes. Asa cum a precizat Adrian Bacila, Kronospan Sebes va finanta integral doua instalatii pentru monitorizarea emisiilor de formaldehida, iar pentru determinarea altor indicatori, despre care au vorbit membrii Comitetului de initiativa, urmeaza a fi discutate posibilitatile de cofinantare.

Au fost minute intregi de discutii, uneori mai aprinse, ca urmare a interventiilor celor din Grupul de initiativa, care au deviat deseori de la tema stabilita. S-a spus ca nu ar fi suficiente doar doua statii de monitorizare, dar nimeni nu a venit cu argumente concrete pentru a demonstra ca ar fi necesare mai multe astfel de echipamente. Prefectul Cosmin Covaciu le-a explicat membrilor comitetului ca, potrivit legislatiei tarii noastre, chiar daca va fi constatata depasirea unui indicator, fata de limitele admise, agentul economic respectiv nu poate fi obligat sa-si inceteze activitatea.

De asemenea, Cosmin Covaciu a avut un rol important in finalizarea discutiilor, domnia sa solicitand firmei Orion – Europe sa prezinte o oferta scrisa pentru aparatura care urmeaza a fi instalata la Sebes; vor fi procurate si alte oferte din partea unor companii de profil din tara, iar saptamana viitoare va fi programata o noua intalnire in cadrul careia se va discuta despre finantarea achizitionarii echipamentelor.

Sursa: Unirea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente