La Arad, doua statii de monitorizare a aerului

  0
  468

  Rapoartele Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor au aratat ca, anul acesta, masuratorile au scos la iveala faptul ca municipiul Arad a avut, in cateva zile de vara, cel mai poluat aer din tara, dar numai in ceea ce priveste continutul de praf.

  Rezultatele masuratorilor facute de specialistii aradeni de la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) in lunile de vara arata aceiasi indici ridicati in cazul poluarii cu pulberi in suspensie, aici referindu-ne la praf si noxe.

  Astfel, in zona „Astra”, nivelul poluarii cu pulberi in suspensie era de 0,151 mg/mc, in zona Uzinei Electrice, acesta era de 0,152 mg/mc, in timp ce in zona Andrei Saguna, nivelul era tot de 0,152 mg/mc. Specialistii de la Mediu sunt de parere ca traficul ridicat este principala cauza a poluarii cu praf in municipiu.

  Ultimele statistici arata ca prin municipiul Arad circula, zilnic, peste 60.000 de autoturisme, fapt din care rezulta ca unul din trei aradeni are masina. Conform masuratorilor, peste 330 tone de pulberi in suspensie au ajuns in aerul respirat de aradeni din cauza masinilor.

  Pentru a urmari in permanenta calitatea aerului, Agentia de Protectia Mediului Arad a primit de la guvern doua statii de monitorizare moderne, care au fost puse in functiune in vara acestui an. Statiile de monitorizare a calitatii aerului lucreaza fara intrerupere si transmit date prin GPS la computerele din birourile agentiei. Cele doua statii au fost instalate in apropierea viaductului din Micalaca, zona intens poluata, si in cartierul Aurel Vlaicu-, chiar la Colegiul de Protectia Mediului.

  Unul dintre marii poluatori ai Aradului este considerata si Centrala Electro-Termica, institutie amendata in repetate randuri de Garda de Mediu pentru poluarile pe care le produce halda de zgura. La fiecare bataie de vant mai intensa, praful de aici se ridica si acopera o mare parte din municipiu, dar si localitatile invecinate-.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.