La Deva, a inceput campania de plantare a pomilor

La Deva, a inceput campania de plantare a pomilor
La Deva, a inceput campania de plantare a pomilor

Ieri dimineata, Petru Marginean (foto in dreapta), primarul municipiului Deva, a dat startul campaniei de plantare de copaci in oras, pe bulevardul Nicolae Balcescu. Aceasta va dura o saptamana si vor fi saditi circa 500 de arbori.

Daca in toamna anului trecut, in Deva, au fost plantati aproximativ 7.500 de trandafiri, in primavara acestui an, a venit randul copacilor. Arborii vor fi saditi in majoritatea zonelor din oras si vor cuprinde, printre altele, tei, salcami si tuia. „In decursul anilor trecuti, prea mult s-a construit haotic si era normal sa incepem sa plantam si copaci. Intr-o saptamana se vor planta in jur de 300 de arbusti, si saptamana viitoare vor mai veni inca 200, deci se vor planta, in total, 500 de bucati”, a declarat Petru Marginean, primarul municipiului Deva.

In ceea ce priveste pretul, toti cei 500 de copaci au costat in jur de 50.000 de lei. Potrivit edilului, la actiune au fost invitate toate asociatiile nonguvernamentale, insa cei care au raspuns pozitiv la invitatie au fost cei de la Asociatia cadrelor militare in rezerva. Pe intreg parcursul campaniei, sunt asteptati toti cei care vor sa dea o mana de ajutor la aceasta actiune.
Locotenent-colonelul in rezerva Mihai Gheorghe, membru al Asociatiei cadrelor militare in rezerva, s-a declarat multumit si a laudat actiunea primariei, aratand ca, din pacate, in ultima vreme, oamenii nu mai apreciaza natura asa cum ar trebui si uita sa o protejeze.

Primarul Devei a mai precizat ca anul trecut au fost plantati, prin donatie, aproximativ 100 de arbusti, iar in toamna acestui an va continua plantarea de trandafiri.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente