Ampla actiune a politistilor clujeni pentru protectia fondului forestier
Ampla actiune a politistilor clujeni pentru protectia fondului forestier
Harghita: Directia Silvica va impaduri peste 250 de hectare de teren forestier
Harghita: Directia Silvica va impaduri peste 250 de hectare de teren forestier

In aceasta primavara, peste 250 de hectare de teren forestier vor fi impadurite de Directia Silvica Harghita, la acestea adaugandu-se si suprafetele care se regenereaza natural.

Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Silvice Harghita, ing. Szabo Istvan, in aceasta primavara sunt programate sa fie impadurite aproximativ 268 hectare de teren forestier din toate zonele judetului. Dintre acestea, 157,6 de hectare sunt terenuri private administrate de Directia Silvica, iar 110,5 hectare apartin statului. La acestea se adauga 166 de hectare care s-au regenerat natural.

Pentru impaduririle din acest an se vor folosi peste 1,3 milioane de puieti, cei mai multi fiind produsi in pepinierele proprii ale Directiei Silvice. Szabo Istvan a precizat ca se vor folosi molid, brad, larice, pin negru, gorun, paltin de munte si salcam.

Plantarile vor fi efectuate in luna aprilie, dupa ce zapada de pe suprafetele forestiere se va topi.

Directia Silvica Harghita administreaza, in prezent, aproximativ 92.000 de hectare de fond forestier, din care circa 23.500 hectare sunt suprafete de stat si 64.477 hectare sunt private.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.