Strategia de dezvoltare a orasului Horezu, bazata pe energie verde si turism

Investitiile in energia verde facute deja nu au efectele asteptate
Strategia de dezvoltare a orasului Horezu, bazata pe energie verde si turism
Strategia de dezvoltare a orasului Horezu, bazata pe energie verde si turism

Primaria orasului Horezu a avizat recent Strategia de Dezvoltare Economica si Sociala(SDES) 2014 – 2020 a orasului, program prin care municipalitatea doreste sa creeze un al treilea pol de dezvoltare al judetului dupa Ramnicu Valcea si Dragasani. „Se va urmari astfel consolidarea arealului Horezu, care include orasul si cele zece localitati. Se are in vedere faptul ca aici se afla in plina dezvoltare un parc industrial bazat pe productia de energie verde si industrie alimentara (…) Aici exista doua obiective de patrimoniu UNESCO – manastirea Hurezi si ceramica de Horezu. Suntem pe locul doi in tara ca lacase de cult dupa Bucovina.

Strategia prezentata azi defineste coordonatele si investitiile care urmeaza sa se deruleze in viitorul apropiat, astfel incat Horezu sa se impuna ca centru pilot in aceasta parte a tarii”, a spus primarul Ilie Fartat, in conferinta de prezentare a strategiei. Majoritatea proiectelor care sunt mentionate in SDES sunt cu finantare europeana, o parte din acestea fiind in domeniul infrastructurii rutiere, turism si industrie alimentara. „Orasul Horezu este statiune turistica de interes local si este infratita cu localitati din Franta, SUA etc. In raport cu celelalte localitati invecinate, se situeaza ca un centru de interes comercial si turistic, loc de targ si nod rutier (distante relativ egale fata de resedinte de judet si centre universitare – Sibiu, Targu Jiu, Pitesti, Craiova, ceea ce explica in buna parte si dezvoltarea semnificativa a activitatilor de transport de persoane si marfuri, din ultimii 10 ani. Horezu este situat pe raza circuitului Transalpina – Transfagarasanul si se desfasoara de-a lungul drumului national DN 67, care il strabate de la est la vest si reprezinta principala cale de comunicatie si legatura cu municipiul Ramnicu Valcea”, a mai spus primarul Ilie Fartat. In cadrul strategiei au fost identificate urmatoarele directii de dezvoltare: servicii publice, utilitati, infrastructura tehnica si administratie publica locala; economia locala si infrastructura aferenta; patrimoniu cultural, turism si infrastructura aferenta; agricultura, silvicultura, protectia mediului si infrastructura aferenta; mediul social, sanatate, asistenta sociala, educatie, tineret si sport si infrastructura aferenta.

Forma finala a proiectului Strategiei de dezvoltare economico-sociala a orasului Horezu pe perioada 2014 – 2020, este supusa dezbaterii publice si a fost postata pe site-ul oficial al primariei www.orasul-horezu.ro, urmand ca, la sfarsitul lunii martie, sa intre in dezbaterea comisiilor de specialitate si a consiliului local in vederea adoptarii ca document de planificare strategica pana in anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *