Sa aparam cea mai ramas din aurul verde al tarii

Ministrul Korodi vorbe?te de mafia p?durilor! Prefectul de Gorj: Este dezinformare!

Ne doare sufletul cand vedem cum au ajuns sa se taie fara mila padurile din judetul Valcea si nu numai.

Efectul taierilor masive din ultimii ani ne afecteaza pe toti, indiferent daca locuim in mijlocul unui oras sau la marginea unei (foste) paduri: poluare, alunecari de teren, schimbari climatice majore. Cu totii contribuim la aceasta distrugere, constienti fiind de raul ce ni-l producem si nu e de mirare ca in multe zone de deal si de mu

Sa aparam cea mai ramas din aurul verde al tarii
Sa aparam cea mai ramas din aurul verde al tarii

nte padurile parca se topesc. Pe langa fenomenele naturale foarte vizibile la care se mai adauga seceta, gerul, incendiile, alunecarile de teren, caderile de grindina, padurile resimt si efectul global al schimbarilor climatice de mediu.

In tara noastra, omul vede padurea doar ca pe un cont in banca insa consecintele le suporta toata natiunea. Si o problema la fel de mare este si faptul ca daca padurile dispar, odata cu ele ar pieri 70% din speciile de plante si animale salbatice.
Saracirea in continuare a ecosistemului forestier va duce la dezechilibre ecologice foarte grave, ca degradarea terenurilor. Fara padure si vietuitoarele ei, va disparea o resursa capitala pentru turism caci peisajul montan si cel al statiunilor vor suferi mutilari irecuperabile. Asa ca, stimati cetateni, merita sa avem grija si sa aparam aurul verde al tarii sau macr ce-a mai ramas din el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *