La Pestera, astazi au fost plantate… fapte bune

La Pestera, astazi au fost plantate… fapte bune
La Pestera, astazi au fost plantate… fapte bune

”Plantam fapte bune” deschide sezonul actiunilor din acest an si nu oriunde, ci in comuna Pestera. Nu au fost putini cei care si-au sacrificat acest weekend pentru “a se distra” plantand pomi. Voluntari, jandarmi, primari si chiar jurnalisti, cu totii au pus mana pe sapa si au ajutat la plantarea pomilor.

Actiunea a fost demarata inca din toamna anului trecut. In total sunt plantate aproximativ 6 hectare, ceea ce reprezinta de fapt nucleul pentru a porni o padure tanara.

”Plantam fapte bune” este o initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat, lansata in 2011.

Dar nu in toate localitatile din judetul Constanta se vor planta pomi. Spre exemplu, in localitatea Vulturu, desi primarul si-a dat acordul in prima faza, a fost nevoit apoi sa dea inapoi din cauza retrocedarilor de terenuri. Parerea copiilor insa este intodeauna sincera.

Gazda acestui eveniment a fost Primaria comunei Pestera, iar edilul nu a stat foarte mult pe ganduri inainte de a se alatura voluntarilor.

Perdeaua de salcami va avea effect in cel mult trei ani. Victor Maxim, coordonatorul Let’s Do It Romania ne arata cum putem planta un pom.

La nivel national, prin actiunile ”Plantam fapte bune” vor fi impadurite 21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente