Lant de biciclete impotriva poluarii

0
250

Campania Comisiei Europene „Schimbarea climei sta in puterea ta” a fost lansata si in Parcul Herastrau, printr-un inedit Lant de Biciclete, organizat de Asociatia „Bate Seaua Sa Priceapa Iapa”.

Pentru a forma lantul lung de 100 metri, 50 de biciclisti s-au insirat de-a lungul bulevardului, pentru a-i indemna pe bucuresteni sa circule cu bicicleta si sa renunte la autoturisme.

Evenimentul s-a incheiat cu o cursa ciclista de viteza, pe traseul Restaurant Pescarus-Bdv. Aviatorilor-Piata Charles de Gaulle-Arcul de Triumf -Ministerul Culturii.

„Daca bucurestenii aleg mersul cu bicicleta, vor contribui la reducerea poluarii provocate de traficul auto”, a spus George Culda, presedintele Asociatiei „Bate Seaua”. „Lantul de Biciclete se vrea o demonstratie menita sa schimbe mentalitatile orasenilor, in sensul reducerii dependentei de transportul auto”, a mai spus Culda.

76% din bucuresteni prefera masina

Conform studiilor, in Bucuresti, 75% din poluarea orasului este produsa de traficul auto. Intr-un sondaj de opinie realizat on-line, de catre voluntarii de la „Bate Seaua”, in perioada martie 2007-martie 2008 si la care au raspuns 1.945 de persoane, 76% din bucuresteni prefera sa mearga cu autoturismul. Doar 0,5% aleg bicicleta, mai putini decat cei care merg pe jos, 1,1%.

Cei amatori de ciclism urban sunt barbatii, mai ales cei tineri, intre 15 si 24 de ani. „Asociatia noastra militeaza pentru realizarea, in Bucuresti, a unei infrastructuri corespunzatoare, alcatuita dintr-o retea coerenta de benzi, alei si piste pentru biciclisti, ca si pentru realizarea de parcari speciale, cu cadre metalice de care se leaga bicicletele”, a precizat Culda.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.