Laszlo Borbely: Vrem sa finalizam in acest an Legea Achizitiilor Verzi

Laszlo Borbely: Vrem sa finalizam in acest an Legea Achizitiilor Verzi

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a premiat marti companiile castigatoare din editia 2011 a Green Business Index, ocazie cu care a declarat ca doreste sa finalizeze in acest an Legea Achizitiilor Verzi, care sa impuna conditii clare de protectie a mediului in caietele de sarcini.

„Anul trecut, impreuna cu Asociatia Green Revolution, am pornit proiectul Green Business Index menit sa identifice companiile care au inteles importanta investitiilor verzi in Romania. Proiectul a ajuns la a doua editie si, dupa cum arata si acest raport, rezultatele sunt foarte bune. Fata de anul 2010, cand s-au inscris 180 de companii, in aceasta editie s-au inscris 260. Astfel, acest proiect si-a atins scopul, si sunt convins ca anul viitor numarul participantilor va fi si mai mare, mai ales ca Green Business Index este deja un top de referinta in ceea ce priveste protectia mediului”, a declarat Laszlo Borbely, in deschiderea galei de premiere.

Ministrul Mediului si Padurilor a premiat un numar de sase companii, primele in Top 10 al celor mai „verzi” firme din Romania si anume: Grup Servicii Petroliere SA, Acvatot SRL si Ecosistem SRL, pe sectorul Servicii si Comert, si Osram Romania, Holcim SA si Kronospan Sebes SA, pe sectorul Industrie si Productie.

„Ministerul Mediului si Padurilor sprijina orice initiativa de acest gen. Rolul nostru este acela de a crea un cadru legal adecvat si de a asigura fonduri pentru programe de mediu de care avem atata nevoie. Cu totii trebuie sa ne concentram sa alocam fonduri in perioada urmatoare pentru incurajarea dezvoltarii economiei verzi. In acest an dorim sa finalizam si Legea Achizitiilor Verzi, care sa impuna conditii clare de protectie a mediului in caietele de sarcini”, a adaugat Laszlo Borbely.

Green Business Index reflecta gradul de deschidere a mediului de afaceri autohton fata de economia verde si este realizat de Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *