Legea minelor nu trebuie asimilata cu legea pentru Rosia Montana – director in Ministerul Economiei

Legea minelor nu trebuie asimilata cu legea pentru Rosia Montana - director in Ministerul Economiei
Legea minelor nu trebuie asimilata cu legea pentru Rosia Montana – director in Ministerul Economiei

Legea minelor nu trebuie asimilata cu legea de aprobare a proiectului Rosia Montana, sustine Sorin Gaman, director general adjunct al Directiei Generale de Resurse Minerale din cadrul Ministerului Economiei.

‘Nu exista nicio forma de dedicatie pe niciun proiect minier. Mi-as dori sa nu mai existe acele discutii legate de Rosia Montana, atunci cand vorbim de legea minelor. Este pacat ca s-a ajuns la situatia in care legea minelor este asimilata cu cea de aprobare a proiectului Rosia Montana. Ele sunt doua proiecte de lege diferite’, a spus Gaman, joi, in cadrul Forumului Minier Roman.

El a adaugat ca noua lege a minelor va fi aprobata de catre Parlament in a doua sesiune din acest an.

‘Nu vrea nimeni sa o aprobe peste noapte sau intr-un mod ascuns. Conform calendarului, aceasta lege va fi aprobata spre sfarsitul anului, in a doua sesiune parlamentara. Varianta cu amendamente a proiectului va fi afisata saptamana viitoare pe site-ul Ministerului Economiei’, a spus Gaman.

Minele inchise in care inca exista resurse bogate ar trebui redeschise, ceea ce va fi posibil dupa aprobarea noii legi a minelor, a precizat el.

‘Am inchis 550 de mine in ultimii ani din cauza ineficientelor economice si tehnologiilor invechite, dar tehnologiile au avansat si exista multi investitori care vor sa investeasca in acest domeniu. Noua lege a minelor va prevedea si redeschiderea unor mine. Credem ca noua lege trebuie aprobata in regim de urgenta, pentru ca multe resurse ale Romaniei sunt in mine inchise, halde de steril si iazuri de decantare’, a subliniat Gaman.

El a precizat ca noua lege a minelor va tine cont si de interesele comunitatilor locale.

Potrivit acestuia, vor fi incluse in noul act normativ si o serie de rezerve strategice, care vor avea un regim special.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente