„Legea picnicului” va interzice gratarele de langa bloc

Romanii nu vor mai avea voie sa faca gratare langa bloc sau pe zone verzi neautorizate si neamenajate in acest scop, potrivit proiectului de lege a picnicului, care ar putea fi lansat in zilele urmatoare de Ministerul Mediului, a declarat pentru NewsIn unul dintre initiatori. Legea picnicului ar putea fi pusa in aplicare de ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, care a declarat vineri, la preluarea mandatului, ca va continua proiectele aflate in derulare.picnic la bloc

* „Asociatia Green Revolution a lucrat cu specialisti din Ministerul Mediului si cu o firma de avocatura pentru a realiza o lege simpla, usor de aplicat si de inteles, astfel incat oamenii sa stie ce au voie si ce nu atunci cand ies la picnic. Vor fi interzise activitatile de picnic in aer liber, cu exceptia zonelor amenajate sau indicate”, a declarat directorul de programe al organizatiei de mediu, Cornel Belciug.

Potrivit proiectului, consiliile locale care au in grija spatiile verzi vor trebui sa amenajeze zone specifice pentru picnic, ingradite, dotate cu puncte de colectare selectiva, toalete ecologice, locuri speciale pentru foc, fie delimitate cu pietris, fie echipate cu gratare, precum si locuri de parcare. Acestea vor trebui si pazite, a mai spus reprezentantul ONG.

* „Am creat un cadru simplu, astfel incat sa nu mai vedem munti de gunoaie pe orice colt de munte, la marginea padurilor sau pe langa ape. Cetatenii vor sti, de asemenea, ca nu au voie sa se spele in rauri sau lacuri cu pasta de dinti, detergent sau sampon si nici ca nu pot spala vesela in apa”, a adaugat Belciug, precizand ca, desi probabil legea nu va produce efecte imediate, ea ar trebui sa-i invete pe romani sa nu mai distruga mediul.
* „Vor fi aplicate si amenzi pentru nerespectarea legii”, a mai spus Belciug.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *