Legi impotriva fumatului, din 2012

Comisia Europeana a adoptat o propunere de recomandare a Consiliului care invita toate statele membre sa adopte, pana in 2012, legi de protectie a cetatenilor impotriva expunerii la fumul de tigara, scrie Mediafax.
lege impotriva fumatului
Recomandarea privind interzicerea fumatului invita statele membre sa actioneze in trei directii principale, una dintre acestea fiind adoptarea si implementarea de legi care sa protejeze pe deplin cetatenii lor impotriva expunerii la fumul de tigara in spatiile publice inchise, la locurile de munca si in mijloacele de transport in comun.

CE considera ca fumatul continua sa fie cauza cu cel mai mare impact individual asupra mortalitatii premature si morbiditatii la nivelul Uniunii Europene. Potrivit unor estimari citate de Comisie, 79.000 de adulti, dintre care 19.000 de nefumatori, au decedat in UE, in 2002, din cauza expunerii la fumul de tigara. Ieri, in Grecia au intrat in vigoareprevederi mai dure privind fumatul in locurile publice.

Peste zece tari UE au in vigoare legi generale impotriva fumatului.

Marea Britanie si Irlanda dispun de dispozitiile legale cele mai stricte impotriva fumatului, care interzic complet fumatul in spatii publice inchise, in mijloacele de transport in comun si la locurile de munca. Bulgaria urmeaza sa se alature acestora in 2010.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente