Leii si ursii fratilor Camataru au fost confiscati

Leii ?i ur?ii fra?ilor C?m?taru au fost confiscati
Leii si ursii fratilor Camataru au fost confiscati
Leii si ursii fratilor Camataru au fost confiscati

UPDATE 17.20 – Leii si ursii detinuti de camatari vor fi confiscati. Comisarii Garzii de Mediu spun ca interlopii nu au acte pentru animalele pe care le-au gasit la resedinta lui Nutu Camataru.


UPDATE 15.20 – 
Trei comisari de la Garda Nationala de Mediu au descins, alaturi de reprezentanti ai Politiei, pe proprietatea lui Nutu Camataru, pentru a face verificari privind detinerea unor animale salbatice, printre care ursi, lei si cerbi, potrivit reprezentantilor GNM.

Controlul a inceput luni, in jurul orei 15.00 si este in desfasurare.

Comisarii de la GNM – Comisariatul General vor alcatui o evidenta a animalelor aflate pe proprietatea lui Ion Balint, zis Nutu Camataru, si vor solicita documentele referitoare la detinerea acestora.

Potrivit Mediafax, cei doi ursi de pe proprietate vor fi dusi la Rezervatia Zarnesti.

Mama fratilor Camataru le-a declarat jurnalistilor aflati la resedinta acestora ca Nutu a incercat de mai multe ori sa duca leii la o gradina zoologica dar nimeni nu i-a vrut, adaugand ca nu crede ca reprezentantii statului au cu ce sa hraneasca cei patru lei si cei doi ursi detinuti de acesta.

„Leii astia sunt crescuti de el in pat, de 15 ani. Unde-i duceti, la chinuiala sa se manance unul pe altul cum se mananca cainii in ziua de astazi? Multumesc lui Dumnezeu ca nu este acasa ca sa vada cum i le luati ca murea baiatul meu de focul lor”
, a declarat mama fratilor Balint.

„Eu deschid portile si dau toate animalele. Va spun si cum le cheama. Vreau sa filmati si sa vedeti in ce conditii traiesc animalele astea”
, a mai spus femeia.

Update 10.15 – Camatarii vor sa isi mute animale salbatice pe care le au in curte si au anuntat deja autoritatile. Doua TIR-uri au fost aduse chiar in fata resedintei lui Nutu Camataru.

In acest timp, inspectorii Garzii de Mediu asteapta avizul IGPR pentru a putea lua animalele.

 


Nutu Camataru, pe numele lui adevarat Ion Balint, arestat pentru 29 de zile
, risca sa ramana fara animalele din propria gradina zoologica.

Inspectorii de la Garda de Mediu vor sa ridice animalele salbatice tinute in custi la ferma sa. Este vorba de ursi, lei si cerbi.

Comisarii Garzii de Mediu vor sa verifice daca animalele sunt tinute legal. Daca se va dovedi ca Nutu Camataru nu are autorizatie, acesta risca amenzi de pana la 10.000 de lei si chiar pedeapsa cu inchisoarea.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au retinut, vineri seara si sambata dimineata, un numar de 29 de persoane care fac parte din cele mai influente grupari interlope din Bucuresti, printre acestea fiind si fratii Camataru.

Retinerea liderilor si membrilor gruparilor Sportivilor si Camatarilor a survenit celor 115 perchezitii si zeci de audieri de persoane, care au avut loc vineri si in urma carora s-au ridicat sume importante de bani, bijuterii, masini de lux, droguri. 

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale. Astfel, in perioada 2008 – 2012, intre membrii celor doua grupari rivale au avut loc conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, „in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti”, situatii ce au avut drept consecinta punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a membrilor gruparii, dar si a altor persoane.

De asemenea, membrii celor doua clanuri au savarsit infractiuni de violenta, „generatoare de beneficii financiare substantiale”, in urma recuperarii unor imprumuturi de bani dati cu camata.

Alte persoane sunt cercetate in stare de libertate in acest dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *