Leo Plank, partener Kirkland & Ellis: In Germania, firmele din domeniul energiei solare se descurca dificil

Leo Plank, partener Kirkland & Ellis: In Germania, firmele din domeniul energiei solare se descurca dificil
Leo Plank, partener Kirkland & Ellis: In Germania, firmele din domeniul energiei solare se descurca dificil
Leo Plank, partener Kirkland & Ellis: In Germania, firmele din domeniul energiei solare se descurca dificil

Cum afecteaza insolventa companiei mama francizele sau subsidiarele din alte tari, dar si cum a evoluat numarul insolventelor in Europa se numara printre probleme discutate de Wall-Street.ro cu Leo Plank, partener al casei de avocatura Kirkland & Ellis la biroul din Munchen.
Apartamente de vacanta pe litoralul bulgaresc, 2 camere, 44.200 EUR + TVA.

Leo Plank: Piata restructurarilor si insolventei trece printr-o perioada de stagnare, ca urmare a accesului facil la lichiditati. In mod normal, exista niste exceptii, in special in industrii si companii specifice, unde investitorii nu au fost dispusi sa refinanteze scadentele in asteptare iar companiile afectate au fost nevoite sa caute optiuni de refinantare alternative. Dar in mare parte, piata restructurarilor nu a resimtit un al doilea val de insolvente similar celui din 2009 si 2010. Acest lucru s-ar putea schimba in momentul in care va disparea exhuberanta investitorilor iar fondurile se vor termina, insa pentru moment, aceasta este situatia.

WS: Care sunt domeniile cele mai predispuse la insolventa in Germania?

LP: In prezent, in Germania, companiile din domeniu energiei solare si din retail se descurca dificil. In plus, companiile care au in portofoliu achizitii prin LBO-uri extrem de mari, pot avea probleme in indeplinirea scadentelor in asteptare, in functie de ceea ce se intampla pe pietele datoriilor finantate. De cealalta parte, nu exista un trend specific unui domeniu pe care sa il putem identifica pentru moment.
WS: Care sunt principalele provocari in restructurarile financiare? Dar in cele operationale?

LP: Pentru restructurarile financiare pure, cea mai mare provocare consta in coordonarea diverselor parti interesate – uneori intre facilitati individuale sau transele datoriei in sine – precum si gasirea acelora care pot rezolva lucrurile pentru a ajunge la o solutie comuna. In plus, in Germania si in alte tari europene, lipsa de perceptie a unui mecanism de satisfacere a creditorilor in instanta este considerat deseori un obstacol foarte important. Restructurarile operationale pot avea provocari mai mari, tinand cont de cresterea numarului de parti interesate si analiza financiara suplimentara de care este nevoie.

WS: Ce se schimba cand discutam de o companie prezenta pe mai multe piete?

LP: In mod normal, cu cat compania este activa in mai multe piete, cu atat creste complexitatea procedurii care trebuie aplicata. Pot aparea probleme de ordin juridic transfrontalier, in care compania se poate confrunta cu proceduri multiple, regimuri legale multiple si mai multe perspective legate de cum ar trebui sa fie restructurarea, bazate pe puterea sau relevanta partilor interesate in jurisdictiile respective si a atitudinii predominante intre practicieni. Per total, lucrul in mai multe piete creaza o mai mare nevoie de coordonare si o atentie sporita la detaliile locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *