Let’s do it, Maramures – Start in cea de-a patra „lupta” dintre ecologisti si muntii de gunoaie din judet

LET’S DO IT, MARAMURES – Start in cea de-a patra „lupta” dintre ecologisti si muntii de gunoaie din judet
LET’S DO IT, MARAMURES – Start in cea de-a patra „lupta” dintre ecologisti si muntii de gunoaie din judet

Tineri voluntari, membri ai organizatiilor nonguvernamentale, reprezentanti ai autoritatilor locale si echipa de coordonare a proiectului „Let`s Do it Maramures“ au demarat astazi cea de-a patra editie a proiectului de ecologizare. Cu o tinta clara de a egala succesul din anii trecuti dar si de a constientiza romanii de pretutindeni de importanta colectarii selective a deseurilor, acestia au prezentat tuturor proiectul aflat in desfasurare.

In acest an, curatenia propriu-zisa va avea loc in 28 septembrie, atunci cand organizatorii si-au propus sa acopere zone cat mai vaste din judet. Pana atunci, se vor organiza mai multe actiuni sub egida „Let`s do it“.

„Conceptul s-a schimbat un pic. Prima editie a fost cea de test, a doua a fost pentru constientizarea publicului, iar a treia editie a fost despre numarul de voluntari. Acum vrem sa inglobam toate acestea si sa adunam cat mai multi voluntari, sa constientizam publicul si mai ales, vrem sa vorbim si cu comunitatile de romani de afara sa faca si ei curat deodata cu noi in regiunile in care stau“, a explicat Bogdan Groza, voluntar.

Rezultatele excelente din anii precedenti, cand Maramuresul s-a situat de fiecare data in fruntea clasamentului pe plan national, s-au datorat tuturor celor implicati. Si de aceasta data, autoritatile locale au promis ca vor sustine initiativa organizatorilor.

„Exista cel putin la nivelul municipiului Baia Mare dar si la nivelul judetului Maramures o intreaga comunitate de oameni care doresc binele orasului, binele judetului si un mediu mai curat. Dorinta mea este ca municipiul Baia Mare sa fie cel mai curat si cel mai verde oras din Romania. Incet, pas cu pas ne atingem acest obiectiv, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa slefuim mentalitati si obisnuinte care nu intotdeauna sunt pozitive. Asta nu inseamna ca de fiecare data prin voi, cei cu initiativa, nu trebuie sa corectam ceea ce altii au facut sau fac gresit. Din acest motiv si eu si autoritatea locala a municipiului Baia Mare vom fi alaturi de astfel de proiecte si financiar dar si prin alte genuri de sprijin pe care le doriti“, a promis Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Echipa judeteana de coordonare a „Let`s Do It“ a mai aratat pe parcursul intalnirii de astazi, ca pe langa actiunea din luna septembrie isi doreste o implicare cat mai consistenta in toate proiectele sub egida „Let`s Do It, World!“.

„Noi vrem ca pe parcursul acestui an sa ne implicam in cat mai multe proiecte. Chiar acum, in 30 martie, alaturi de Interact Club Baia Mare vom organiza un eveniment care se numeste «De Rasul Pamantului» unde vom omagia Earth Hour printr-un concurs de glume, in intuneric“, a aratat Miradona Balog, coordonator „Let`s Do It Maramures“.

In 2013, peste 95 de tari din intreaga lume vor organiza o zi de curatenie generala in perioada martie-septembrie. Actiunea globala de curatenie este organizata sub numele de „Let`s Do It, World!“, fiind initiata de comunitatea cu acelasi nume care cuprinde toate tarile in care a fost deja realizat proiectul „Let`s Do It!“. Cele 95 de tari participante din intreaga lume isi propun sa aduca o schimbare reala si sa demonstreze ca oamenilor le pasa de natura si de tara in care locuiesc si ca vor sa traiasca intr-o lume mai responsabila.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente