Ministrul Agriculturii vrea sa-i convinga pe micii fermieri ca nu pot fi viabili economic decat daca cresc de la 20 de vite in sus

Ministrul Agriculturii vrea sa-i convinga pe micii fermieri ca nu pot fi viabili economic decat daca cresc de la 20 vite in sus
Ministrul Agriculturii vrea sa-i convinga pe micii fermieri ca nu pot fi viabili economic decat daca cresc de la 20 vite in sus

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a declarat la Cluj-Napoca ca pune in practica un nou concept. Mai exact, acesta incearca sa ii convinga pe fermieri sa isi creasca numarul de animale pe care le detin in gospodarie.

Daniel Constantin sustine ca un fermier care detine intre 3 si 5 capete de animale produce prea mult pentru familie dar prea putin pentru piata. Astfel, pentru ca munca fermierilor sa devina viabila , acestia trebuie sa tina minim 20 de animale.

„Am lansat un concept pe care il voi pune in practica in perioada urmatoare cu fonduri europene, si anume ferma de familie. Trebuie sa ii ajutam pe acei crescatori de animale care au 3-5 capete, sa le demonstram prin proiecte pe care le punem gratuit la dispozitia lor, dupa care sa acceseze fonduri europene, ca nu pot fi viabil economic, decat de la 20 de capete in sus. Cu 4-5 capete produci prea mult pentru familie, dar produci prea putin pentru piata. Aceasta este tinta noastra si cred ca trebuie sa avem o schimbare structurala”, a spus Constantin.

Totodata, Ministrul Agriculturii a afirmat ca si in 2004 se acordau ajutoare de la bugetul de stat pentru producatorii de animale care aveau minim 15 capete, punct de la care afacerea devenea profitabila .

„Din calculele pe care le avem acum se arata ca de la 20 de capete afacerea devine viabila din punct de vedere economic. Vrem sa modificam Programul National de Dezvoltare Rurala astfel incat in acest an sa dezvoltam un numar important de ferme de familie. Daca va avea succes, vom extinde cu alocari bugetare mult mai mari”, a explicat ministrul Agriculturii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente