Liber la defrisarile padurilor din Romania

Liber la defrisarile padurilor din Romania
Liber la defrisarile padurilor din Romania

O portita pentru defrisari, injumatatirea suprafetei pe care Romania ar trebui sa o impadureasca pana in 2030 si posibilitatea ca RA-APPS sa-si infiinteze propriul ocol silvic. Aceastea sunt principalele prevederi ale noului Cod Silvic, propus de 127 de deputati si senatori PSD, care a trecut cu usurinta de Senat si urmeaza sa fie adoptat si de Camera Deputatilor prin procedura de urgenta.

Astfel, prin amendamentele propuse, din fondul forestier national vor fi scoase perdelele forestiere de protectie, jnepenisurile si pasunile, care vor putea fi defrisate cu riscul alunecarilor de teren si al altor efecte ale inundatiilor.

Noul Cod Silvic a fost adoptat de Senat, miercuri, cu 92 de voturi ”pentru”, fiind vorba despre o lege organica. Initiativa legislativa a fost dezbatuta si adoptata in procedura de urgenta si va ajunge la Camera Deputatilor, forul decizional in acest caz, saptamana viitoare.

Proiectul de act normativ a fost supus procedurii de urgenta. Inregistrat la Senat la pe 3 iulie 2014, pe 16 septembrie a fost pus pe ordinea de zi a Biroului Permanent si, la nici 24 de ore, adoptat de prima camera sesizata. Mai mult, raportul celor doua comisii de specialitate, cea pentru agricultura si cea pentru mediu, a fost facut public cu aproximativ doua ore inaintea votului final. Proiectul de modificare a Codului silvic a primit aviz favorabil si de la Consiliul Legislativ, si din partea Guvernului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente