Liber la vanat de mistreti si caprioare in Maramures

Vanatorii sportive din judetul Maramures vor primi unda verde pentru a lua la tinta mistretii care ameninta recolta de prune si mere a localnicilor.
Un grup de vanatori spanioli a platit, in luna ianuarie, aproape 25.000 de euro Ocolului Sivic din Suceava pentru a impusca 40 de mistreti. Aceasta e cea mai mare partida de vanatoare din zona, din ultimii zece ani.
vanatoare
Mai multi locuitori din Baia Mare si Baia Sprie s-au plans ca animalele le mananca merele si prunele, asa ca mistretii din aceste vor fi primii luati in vizor de vanatori.

Potrivit directorului executiv al Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Maramures (AJVPS), Radu George, 270 de mistreti vor putea fi impuscati in acest sezon, informeaza Agerpres. In sezonul precedent, cifra de recolta a fost stabilita la 220 de mistreti. Sezonul se va incheia pe 15 februarie.

Vanatorii vor putea vana si caprioare, incepand cu 15 octombrie si pana pe 15 februarie. Reprezentantii Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania (AGVPR) spun ca, din luna octombrie, se pot distinge semnele de gestatie. Astfel, nu sunt vanate decat femelele care nu sunt gestante si cele care nu sunt intr-o stare buna. La masculi, sezonul de vanatoare a inceput pe 15 mai si se va termina pe 15 octombrie.

Efectivul de vanat a fost fixat la 135 de exemplare.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,536FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente