Liberalul Valeriu Boeriu isi vede uzurpata de Guvern propunerea de 1 ban/litrul de benzina pentru Mediu

Liberalul Boeriu isi vede uzurpata de Guvern propunerea de 1 ban/litrul de benzina pentru Mediu
Liberalul Boeriu isi vede uzurpata de Guvern propunerea de 1 ban/litrul de benzina pentru Mediu

Deciziile fiscale facute publice de Guvernul Ponta in cursul acestei saptamani au redeschis rani in randul liberalilor bihoreni. Este vorba despre senatorii Cristian Bodea si Valeriu Boeriu, care observa din nou ca parlamentarilor nu le e permis ceea ce ii este permis Guvernului.

De data asta, medicul Boeriu este cel care risca excluderea din partid dupa ce s-a legat de Executivul condus de Victor Ponta prin usoare critici la adresa deciziei introducerii accizei de 7 eurocenti/litrul de carburant.

Banii, dupa cum au explicat guvernantii, ar merge pentru construirea de drumuri si de autostrazi. Chiar daca senatorul bihorean apreciaza intentia Guvernului, Valeriu Boeriu face o paralela cu initiativa legislativa prin care ar fi urmat ca pretul benzinei si motorinei sa fie „majorat” cu 1 ban/litru, suma colectata astfel urmand sa alimenteze Fondul pentru Mediu si sa fie folosita pentru impaduriri. Adica un fel de taxa mai justa de poluare: platesti cat circuli/poluezi.

De data asta, cei 7 eurocenti aprobati de Guvernul USL vor merge, chipurile, la drumuri. „Astept sa iasa Rovana Plumb (n.b.: ministrul social-democrat al Mediului, care a refuzat sa ia in calcul propunerea celor doi liberali din Bihor pe motiv ca o scumpire a carburantilor – cu un ban pe litru – ar duce la scumpiri in lant) si sa spuna ca toate se vor scumpi”, a declarat cu cunoscuta-i ironie medicul din Salonta. Boeriu spune ca e in regula o asemenea taxa, dar e regretabil ca Guvernul aplica „masura dubla”. Colegul sau, senatorul Cristian Boeriu, spune ca va sta „cu ochii pe Guvern” pentru ca banii astfel luati sa fie intr-adevar folositi pentru sosele. Totodata, liberalul spune ca spera ca, daca tot li se iau soferilor bani pentru ca Statul sa construiasca drumuri, aceste sosele noi sa nu fie cu taxa. „Nu ar fi normal sa cerem populatiei sa fie solidara si apoi sa o supunem unei duble taxari”, a afirmat parlamentarul „rebel”, Cristian Bodea.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente