Litoralul romanesc risca sa redevina o imensa mlastina

0
385

Litoralul romanesc risca sa redevina o imensa mlastina. In zona aflata intre Neptun si Mangalia, si nu numai, se fac defrisari masive. Padurea Comorova, aflata intre cele doua statiuni, se vinde acum pe bucati celor care vor sa-si ridice case de vacanta.

Vorbim de o padure de 100 de ani in care se afla specii rare de arbori, declarate monumente ale naturii. Specialistii avertizeaza ca daca defrisarile masive vor continua, intreg litoralul poate sa dispara.

In urma cu 100 de ani, padurea Comorova nu exista, si nici zona dintre Neptun si Mangalia. Era acoperita cu apa si era doar o imensa mlastina. In locul plajei de la Neptun erau doar cateva fasii inguste de nisip, pe cale sa fie inghitite de mare. In 1890, Casa Regala si Academia Romana au decis sa impadureaza zona si au plantat cele mai diverse specii de foioase.

Datorita impaduririlor s-a amenajat practic litoralul romanesc. Acum, acesta e in pericol sa redevina mlastina.

Zeci de frasini, stejari au fost taiati de la marginea padurii Comorova pentru a face loc unor astfel de vile sau hoteluri.

In ultimii ani, autoritatile locale au dat aprobarile necesare pentru defrisarea a 11 hectare de padure. Zona a fost parcelata si vanduta celor care vor neaparat casa la malul marii. Fostul primar al Mangaliei nu a putut fi contactat. Actualul promite ca va face verificari.

Primarul din Mangalia, Claudiu Tusac, a declarat ca va verifica legalitatea taierilor si cei care au actionat ilegal vor fi obligati sa replanteze.

Oamenii care au inceput sa cumpere padurea mai au de asteptat pana sa inceapa constructiile, pentru ca mai intai terenurile trebuie trecute in intravilan. Ei spun ca autoritatile le-au promis ca acest lucru se va intampla in curand.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.