Localitatea europeana a gunoaielor

HUNEDOARA. SC Gospodarie Prest Com, societatea ce are in atributie ridicarea gunoiului de pe raza municipiului Petrosani, da dovada de o lipsa crasa de interes. Fie conducerea manageriala este una proasta, fie asa se intelege ca se face treaba, in secolul XXI. Exista zone in care gunoiul domneste, desi oamenii au contracte. Containerele sunt ridicate intr-un final, dar nu atunci cand ar trebui. Primarul si viceprimarul pot sa solicite ridicarea gunoiului din anumite zone, dar solicitarea lor e, aproape mereu, neluata in seama.
Langa blocul numarul 8 de pe Strada Aviatorilor din municipiul Petrosani, este, in formare, o mica groapa de gunoi. Imobilul ce odata beneficia de o ghena de gunoi margineste acum o haldina. Ghena, nefiind curatata la timp si veche, a cam ruginit, dar asta nu-i impiedica pe unii dintre locatari sa continue cu aruncatul gunoiului de la etaj. Mai putin efort, mai practic.
Locatarii de la parter, dar si cei de la primele doua etaje, cei care au ghinionul sa aiba geamuri pe latura cu gunoiul, sunt nevoiti sa suporte, conform unora, saptamani intregi, mirosuri mai mult decat “ametitoare”. Deschiderea geamurilor si aerisirea locuintei devine, astfel, o adevarata provocare, de care unii sunt nevoiti sa se lipseasca. Una dintre locatarele imobilului sustine ca a facut sesizari pe la primarie in care spunea ca gunoiul nu a mai fost ridicat de mult timp, dar nu s-a rezolvat nimic. “Gunoiul cred ca nu a fost ridicat de cel putin trei saptamani, e un miros insuportabil, o multime de muste si cred ca si sobolani. Am tot vorbit cu diferite persoane de la primarie, mi-au spus ca trimit oameni sa ridice gunoiul, dar e tot acolo. A trecut dimineata tractorul (n.r. – ieri dimineata), dar nu a luat gunoiul”, spune Teodora Carpen, locatara care nu-si poate deschide geamurile din cauza mirosului. Sursa citata a precizat ca in zona respectiva, pentru aceeasi problema, a fost chemat si Sanepidul. Reprezentantii acestui serviciu au spus ca respectivul container trebuie amplasat la cel putin 50 m de geamuri. Ei au spus, dar containerul si gunoaiele aferente sunt inca acolo.
In municipiul Petrosani, localitate Europeana de mai bine de un an si jumatate, Serviciul de salubritate pare ca este inexistent. Tocmai de aceea e posibil ca resturile menajere sa nu fie ridicate la timp, fiind lasate parca sa se prajeasca in temperaturile toride din aceasta perioada. “E ceva de neconceput! Abia daca poti sa respiri de miros. Avem si noi copii in aceasta zona si se pot imbolnavi oricand. Nu stiu de ce le e asa de greu sa vina si sa ridice gunoiul”, se intreaba un alt locatar din zona.
Imaginile vorbesc de la sine, mai ales ca locuitorii municipiului sunt familiarizati cu containerele arhipline de gunoi, cu lucratori ce ridica numai containerul, atunci cand isi aduc aminte, fara a strange si resturile de pe langa el. Ieri, la momentul in care au fost facute fotografiile la blocul 8 de pe Aviatorilor, s-au putut observa si cateva rozatoare ce-si cautau nestingherite hrana. Cainii vagabonzi au, si ei, propriul lor bufet, maraind sub geamurile oamenilor, in fiecare zi, in batalia pentru hrana.

Sursa: 24h online

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente