Locuitorii din marile orase, nemultumiti de starea mediului

  Locuitorii din marile orase, nemultumiti de starea mediului

  Aproximativ 62% dintre locuitorii Capitalei sunt nemutumiti de potentialul ecologic si starea mediului din oras, potrivit unui studiu realizat de institutul de cercetare de piata GfK.

  In ceea ce priveste intreaga tara, 37% dintre locuitorii din marile orasele sunt de parere ca potentialul mediului inconjurator este scazut. Acelasi studiu mai arata si ca 44% dintre romani sunt mai optimisti si considera ca potentialul ecologic este moderat, in timp ce numai 16% cred ca este mare.

  In schimb, in orasele mici, un sfert dintre locuitori considera ca acestea au potential mare in ce priveste calitatea mediului inconjurator.

  „Nevoia pentru un mediu inconjurator curat se resimte mai mult in Bucuresti decat in orasele mici. Asadar, orasele pot deveni atractive daca imbunatatesc acest aspect. Tot in Bucuresti exista si cea mai mica implicare in comunitatea locala”, a declarat Violeta Bahaciu, Knowledge Exchange Manager GfK, potrivit Green Report.

  Pe lista prioritatilor pentru imbunatatirea vietii, romanii au pus probleme precum costul vietii, accesul la servicii medicale si disponibilitatea unor locuinte la preturi accesibile, dar si calitatea mediului inconjurator, a apei si aerului, in special in Bucuresti.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *