Primariile, somate de Garda de Mediu sa amenajeze locuri pentru picnic

0
414
Primăriile, somate de Garda de Mediu să amenajeze locuri pentru picnic
Primariile, somate de Garda de Mediu sa amenajeze locuri pentru picnic

Primariile mai au timp pana anul viitor sa amenajeze spatiile speciale pentru picnic. Reprezentantii Garzii de Mediu Cluj vor soma in perioada urmatoare autoritatile locale sa se ocupe de aceste locuri, pentru ca macar din 2013 acestea sa functioneze potrivit legii. Sanctiunile pentru nerespectarea legii de catre autoritatile locale sunt de pana la 30.000 de lei.

Autoritatile de mediu vor continua sa informeze si turistii asupra obligatiilor pe care le au, conform Legii picnicului, adoptata in aceasta primavara. Autoritatile locale sunt obligate prin lege sa asigure anumite conditii minime in locurile pentru picnic.

„Daca nu au reusit sa faca in 2012 o sa trebuiasca sa faca in asa fel ca in 2013 sa functioneze acest lucru. Daca nu, atunci noi o sa sanctionam administratiile publice locale. Sanctiunile sunt intre 10.000 de lei si 30.000 de lei. In cursul lunii septembrie dupa ce toata lumea s-a intors din concediu, vom soma administratiile publice locale sa prevada bani in bugetul local. Este treaba lor cum, dar din anul 2013 trebuie sa functioneze”, atrage atentia Imre Lenke, comisar sef al Garzii de Mediu Cluj.

La Cluj-Napoca s-a amenajat deocamdata un singur loc pentru picnic, prea putin pentru numarul persoanelor care ies la iarba verde in week-end-uri. „Am accelerat aceasta cautare de terenuri care sa se preteze amenajarilor specifice locatiilor de picnic conform noii legi pentru a ne incadra si respecta legislatia in vigoare. Pe termen lung speram sa reusim sa amenajam pe amplasamentul din Padurea Hoia o padure-parc care sa-i imbie la plimbare pe toti cei care doresc sa se simta bine in timpul liber. Aceasta padure-parc va avea alei, va avea zone pentru picnic”, a declarat Oana Buzatu, purtator de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

In cazul in care exista spatii amenajate, turistii care nu le folosesc sunt pasibili de amenda de la 100 de lei pana la 5.000 de lei. Anul acesta este considerat doar perioada de implementare a legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.