Lucrarile la Cartierul Tineretului Cluj continua. Reconversia in parc fotovoltaic, blocata in instanta

Lucrarile la Cartierul Tineretului Cluj continua. Reconversia in parc fotovoltaic, blocata in instanta
Lucrarile la Cartierul Tineretului Cluj continua. Reconversia in parc fotovoltaic, blocata in instanta

Reconversia unuia dintre cele mai mari proiecte imobiliare din tara, Cartierul Tineretului Cluj, intr-un parc fotovoltaic, a fost blocata de Curtea de Apel Targu Mures, dand dreptate actionarilor majoritari ai firmei Polus Real Estate, care va continua constructia locuintelor.

Instanta a stabilit, printr-o decizie definitiva si irevocabila, ca reconversia Cartierului Tineretului in parc fotovoltaic a fost facuta prin acte lovite de nulitate absoluta, acestea fiind contrare vointei actionarilor majoritari.

Astfel, instanta a anulat definitiv si irevocabil hotararea AGA nr. 3/5 iulie 2011 a SC Cartierul Tineretului Cluj SRL, prin care cota-parte de 49% detinuta de Polus Real Estate era cesionata cu titlu gratuit catre SC Green Energy Napoca SRL, companie controlata de Pászkány Árpád.

“Aceasta decizie permite actionarilor majoritari sa continue dezvoltarea unuia dintre cele mai mari proiecte imobiliare din Romania si protejeaza investitia de 8 milioane de euro deja facuta de catre acestia”, se arata intr-un comunicat al Polus Real Estate transmis marti MEDIAFAX.

Csiszér Lajos Péter, directorul Polus Real Estate, a afirmat ca cele 8 milioane de euro investite in pregatirea si planificarea proiectului ar fi fost pierdute in intregime in cazul in care proprietatile din Cartierul Tineretului ar fi fost transferate in mod ilegal.

Pentru a-si proteja investitia, Polus Real Estate a pornit procedura de dizolvare si de lichidare a SC Cartier Tineretului Cluj SRL, litigiu care a fost suspendat pana la recenta decizie, definitiva si irevocabila, a Curtii de Apel Targu Mures.

Situat in zona Dealul Sf. Gheorghe din Cluj Napoca, pe o suprafata de 203 hectare, Cartierul Tineretului va cuprinde 2.894 apartamente la standard mediu, 1.132 apartamente la standard superior, 196 apartamente penthouse, 363 apartamente in locuinte cu terasa, 71 de case insiruite, 300 de case cuplate, 358 de case detasate, 162 de vile pe terenuri individuale si 384 de apartamente in regim de locuinte sociale.

Pe langa acestea, vor fi construite cresa, gradinite, scoala medie si liceu, scoala generala, centre medicale de importanta locala, spital, patru lacasuri de cult, politie, oficiu postal, banca, centru comunitar, pompieri etc. Acestora li se vor adauga magazine, galerii si centre comerciale, precum si un hypermarket.

Cartierul va beneficia de zone verzi – gradini publice, spatii de joaca pentru copii, spatii verzi adiacente unitatilor locative si zonelor pietonale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente