Lucrarile la centrul pe deseuri al Bistritei bat pasul pe loc

0
311

Centrul de management al deseurilor de la Tarpiu, judetul Bistrita Nasaud, este gata in proportie de 5%, chiar daca ar trebui finalizat pana in martie.colectare selectiva

La aproape 5 luni de la debutul lucrarilor la Centrul de management al deseurilor de la Tarpiu, lucrarile au fost realizate abia in proportie de 5%. Asta in conditiile in care constructia trebuie sa fie gata pana in martie 2011. Principala cauza a intarzierilor a fost vremea capricioasa, spun autoritatile.

Sistemul de mangement integrat al deseurilor in Bistrita-Nasaud este un proiect lansat de Consiliul Judetean, in valoare de peste 30 de milioane de euro. Proiectul prevede construirea a doua centre de colectare pentru deseuri voluminoase in Bistrita si cate unul in celelalte trei orase din judet. Partea cea mai importanta a proiectului este Centrul de Management Integrat din comuna Dumitra.

„Suntem intr-o oarecare intarziere sub aspectul lucrarilor in zona fizica, adica executia lucrarilor. Intemperiile din ultima perioada au dus ca uneori lucrarile sa fie intrerupte sau chiar blocate. Din acest contract sunt cheltuieli care asigura sau care au fost finantate la zi sub 5%”, spune primarul Vasile Moldovan.

Proiectul in ansamblu are ca scop colectarea selectiva a deseurilor in proportie de 100% la oras si 90% in mediul rural.

Proiectul nostru isi propune extinderea la nivelul intregului judet a colectarii selective. Reciclabilele vor fi valorificate pe piata materiilor prime secundare. Introducerea compostarii deseurilor verzi. Compostul rezultat va putea fi folosit in ameliorarea unor soluri degradate, declara Simona Bodnariu, directorul Directiei Programe Europene din cadrul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

In cadrul proiectului se deruleaza in paralel alte doua contracte care prevad construirea unei statii de transfer la Bistrita si alte patru puncte de transfer in judet, precum si inchiderea si ecologizarea depozitelor de deseuri existe in judet.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.