Lugojul risca noi amenzi pentru ca depune gunoaiele intr-o groapa oficial inchisa.

Lugojul risca noi amenzi pentru ca depune gunoaiele intr-o groapa oficial inchisa.

Garda de Mediu Timis sta cu ochii pe groapa de gunoi a Lugojului. Pentru ca nu a fost administrata corespunzator, comisarii garzii au dispus anul trecut doua amenzi usturatoare societatii ”Salprest”, cea care administreaza deponeul Lugojului. Una a fost in valoare de 20.000 lei, iar celalalta de 5.000 lei. Anul acesta firma a scapat de sanctiuni, insa a fost atentionata sa ia masuri in privinta gestionarii deseurilor din groapa.

”Salprestului i s-au aplicat anul trecut doua amenzi, iar anul acesta am dispus sa ia masuri privind monitorizarea continua a depozitului, atat a celui vechi, cat si a celui temporar. Lucrurile au inceput sa se miste, desi amandoua depozite sunt depasite ca termen. In 26 aprilie am convocat un comitet pentru situatii de urgenta pentru a solicita autoritatilor publice locale si judetene sa gaseasca de urgenta un depozit autorizat pe raza judetului, pentru eliminarea deseurilor”, declara Marian Eperies, seful Garzii de Mediu Timis.

Groapa de gunoi a Lugojului a fost inchisa oficial in data de 11 iulie 2010, insa i s-a prelungit functionarea pana in 11 iulie 2011. In prezent, ea este oficial inchisa, dar din cauza problemelor existente la deponeul de la Ghizela, care nu este deschis inca, gunoaiele se depun tot in vechea locatie. Cea mai apropiata groapa de gunoi care inca mai functioneaza legal este cea de la Faget.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente