In fiecare an, “Luna curateniei de primavara” se vrea a fi o actiune in care sa fie implicati toti cetatenii municipiului. In perioada 1-30 aprilie administratia locala spera ca orasul sa arate cu adevarat ca unul european. Primarul vrea ca pe tot parcursul anului curatenia sa fie un atu la Campia Turzii.

Pentru a atinge acest deziderat, primarul Ioan Vasinca a facut un apel catre toti cetatenii municipiului, operatorii economici, institutiile publice si asociatiile de locatari pentru ca impreuna sa contribuie la asigurarea unui aspect estetic si salubru al localitatii, in baza obligatiilor ce le revin, conform legii. Se are in vedere intretinerea si curatenia locuintelor pe care le detin, a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejurimilor acestora, curatarea fatadelor locuintelor amplasate la frontul strazii; spalarea geamurilor, vitrinelor, inlocuirea celor sparte, intretinerea firmelor si panourilor publicitare. “La prima vedere s-ar putea ca aceste aspecte sa para banale, dar sunt esentiale pentru imaginea municipiului nostru”, este de parere primarul.
Vasinca a mai atras atentia ca trebuie finalizate constructiile incepute pe baza autorizatiilor de construire eliberate, in termenele stabilite de acestea si ca va fi foarte atent pentru asigurarea curateniei strazilor, trotuarelor, aleilor si spatiilor verzi din jurul imobilelor, a incintelor si a locurilor de parcare.
Spatiile verzi sunt ca in fiecare an o prioritate. “Pentru revitalizarea acestora este nevoie de implicarea locatarilor. Spatiile verzi aferente imobilelor, vopsirea pomilor cu var si alte lucrari de acest gen vor dau un alt aspect locului unde traim”, mai spune edilul sef.
Un accent deosebit se va pune pe depozitarea deseurilor numai in locurile special amenajate, colectarea selectiva a deseurilor pe tipuri de materiale, depozitarea acestora in containerele corespunzatoare sau predarea lor operatorilor economici autorizati si mentinerea in perfecta stare de curatenie a locurilor in care sunt amplasate conctainerele sau pubelele.
De asemenea, va continua actiunea de eliberare a domeniului public de vehiculele improprii circulatiei pe drumurile publice,vehiculele abandonate sau fara stapan.
Cetatenii, operatorii economici si asociatiile de proprietari ar trebui sa ia in serios aceasta luna a curateniei. Pentru neindeplinirea obligatiilor ce le revin se vor aplica sanctiunile contraventionale coresponzatoare, conform legislatiei in vigoare.

Sursa: Ziarul Obiectiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here