Luna padurii a impicat elevii scolii rodnene in actiuni de ecologizare, concursuri si drumetii

  0
  467
  Concurs interscolar organizat de Comisariatul Regional de Mediu Suceava
  Luna padurii a impicat elevii scolii rodnene in actiuni de ecologizare, concursuri si drumetii

  Luna padurii a impicat elevii scolii rodnene in actiuni specifice: concursuri tematice, vizite la institutiile specializate din comuna, drumetii si observari in natura, ecologizare, toate in scopul de constientizare a necesitatii de a pastra natura curata, pentru a trai sanatosi intr-un mediu curat, de formare a unor atitudini si comportamente ecologice tineretului rodnean.

  Actiunea de ecologizare a implicat, alaturi de scoala, Primaria Rodna, reprezentata prin primar dr.Nascan Alexandru, O.S.Valea Vinului –Rodna, sef ocol ing. Jauca Alexandru, A.P.N.M.R. sef parc ing.Jauca Doina si Societatea de gospodarire a apelor –formatia Sangeorz –Bai ,reprezentant Dragota Cristian.

  La actiune au participat 90 de elevi, provenind din clasele a VII-a si a VIII-a, care au colectat deseuri pe o distanta de 9 km, pe ambele maluri ale Izvorului Bailor –Rodna. Depozitarea deseurilor s-a facut intr-un loc stabilit de comun acord de catre coordonatorii silvici ai actiunii ,iar transportul acestora s-a efectuat cu masini puse la dispozitie de catre A.P.N.M.R. si SGA-Sangeorz-Bai. Din partea O.S.V.V.R. au coordonat activitatea in teren ing. Luchi Macedon , ing. Ursa Dan ,din partea A.P.N.M.R. au participat rangerii Iugan Roman,Lorintiu Mihai .

  Deseurile s-au adunat in saci menajeri, care au fost ridicati de la punctul de colectare de masina de salubrizare a primariei Rodna si transportati la groapa de gunoi Sangeorz-Bai. Din partea scolii, au raspuns de initierea , organizarea si desfasurarea actiunii echipa manageriala:director prof.Creosteanu Lucian,dir.adj. prof.Ganea Vali, dir.educativ prof.Partene Cornelia si prof. Domide Elena si Neag Dumitru.

  Astfel de actiuni de ecologizare au avut loc in fiecare zi din saptamana ,,Scoala altfel ”. Mentionam actiunea clasei a Va C-Prof.Cardan Nicu ,a claselor I – drumetie, picnic si ecologizare la Valea Vinului –km 4, conduse de inv.Hapca Mariuta ,Hazbei Floarea , Partene Cornelia si Salak Attila , de sensibilizare a celor mai mici scolari in fata frumusetilor si bogatiilor naturii dar si de constientizare ca daca acestea nu sunt pastrate si exploatate rational vor face in timp ca natura sa devina din prieten cel mai de temut dusman al omului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.