“Luna plantarii arborilor” cu liceeni reghineni

“Luna plantarii arborilor” cu liceeni reghineni
“Luna plantarii arborilor” cu liceeni reghineni

ONG Initiativa Civica Reghin (ICR) in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Mures si Ocolul Silvic Reghin organizeaza joi, 10 Aprilie o actiune de plantare a 350 arbori oferiti de Ocolul Silvic Reghin din pepiniera Voivodeni, eveniment inclus in cadrul proiectului “Luna plantarii arborilor”desfasurat in perioada 15 martie-15 aprilie 2014.

In cadrul actiunii vor participa elevi si profesori ai claselor a-X- a de la liceele “Lucian Blaga” si “Petru Maior” din Reghin, sub indrumarea specialistilor Romsilva si ai APM Mures. Actiunea va dura aproximativ 5 ore si se va desfasura in fondul forestier Reghin, locatia Breaza –Filpis. I.C.Reghin va asigura transportul si mobilizarea elevilor, a cadrelor didactice precum si cel al persoanelor interesate. Punctul de pornire va fi din parcarea Kaufland Reghin, joi 10 aprilie 2014 , ora 09.00. ”Initiativa Civica Reghin invita publicul interesat, de la mic la mare sa participe la aceasta actiune. Cei interesati de participare sa aiba in dotare si un harlet . Pentru detalii suplimentare ne puteti contacta din timp la adresa de e-mail icreghin@yahoo.ro sau la tel. 0747-995.869”, precizeaza reprezentantii Initiativei Civice Reghin.

Formarea unei atitudini ecologice responsabile

La sfarsitul lunii martie Initiativa Civica Reghin a incheiat un accord de parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Mures si Ocolul Silvic Reghin, pentru anul 2014 cu initiativa de prelungire pe urmatorii trei ani. Principalele arugumente ale acestui accord de parteneriat sunt : scaderea fara precedent a suprafetelor impadurite atat la nivel national cat si la nivel local, cresterea gradului de agresivitate la nivelul mediului prin actiuni umane multiple, industrializarea, deversarea deseurilor, taieri ilegale de arbori, considerate de catre membrii ICR ca fiind motive serioase de implementare a unor proiecte de protejare a fondului forestier national.“Proiectul de parteneriat dintre ONG I.C.Reghin,Ocolul Silvic Reghin si APM Mures isi propune sa formeze la nivelul comunitatii, in special in randul elevilor o conceptie sanatoasa asupra vietii, corespunzaand realitatii immediate si de perspectiva. Obiectivele acestui accord de parteneriat vizeaza educarea generatiei tinere in spiritul dragostei si respectul fata de padure si formarea constintei forestiere, aprofundarea cunostintelor in stinta mediului si a biodiversitatii, formarea unei atitudini ecologice responsabile prin plantarea unor arbori impreuna cu personalul silvic, precum si cultivarea nevoii de pastrare a unui mediu curat. Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt elevii din zona Reghinului cat si comunitatea locala”, afirma reprezentantii I C R.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,209FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente