Macel penal la adapostul de caini

1
487

Angajatii Serviciului de Gestionare a Animalelor (SGA), din cadrul Primariei Brasov, sunt anchetati de procurori, fiind suspecti ca au omorat, ilegal, un numar foarte mare de caini vagabonzi.
caini comunitari
Conform datelor oficiale, in 2008, au fost ucisi 7.174 dintre cei 7.353 de caini capturati, adica peste 97% din total. Iar in perioada 15 ianuarie-3 aprilie 2009 au fost capturati 1.714 caini, din care aproape trei sferturi au fost deja eutanasiati. In urma reclamatiilor facute de aso ciatiile de protectie a animalelor, o echipa formata din procurori, politisti si inspectori ai Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Brasov a facut un control la adapostul de caini din cartierul Stupini.

„Aveam informatii ca vor fi omorati, intr-o zi, 90 de caini”, arata Codrut Feher, reprezentant al Asociatiei Nationale de Protectie a Animalelor. Realitatea s-a dovedit mult mai grava: inspectorii au descoperit ca intr-o singura zi au fost omorati 131 de caini. Dupa descinderea la azilul de caini din Stupini, politistii au deschis o ancheta, impreuna cu procurorii. Uciderea animalelor cu intentie, fara respectarea legilor in vigoare este infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda penala.

Ce spune legea

Conform unui act normativ care a intrat in vigoare anul trecut, cainii comunitari luati de pe strazi nu mai pot fi eutanasiati decat daca se dovedeste ca sufera de boli incurabile, aceasta fiind si justificarea SGA. „Este absolut ciudat si aberant sa crezi ca, dintr-o data, s-au imbolnavit, incurabil, atatia caini”, spune Cristina Lapis, presedintele asociatiei Milioane de Prieteni.

7.174
de caini fara stapan au fost eutanasiati anul trecut la Brasov

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.