Mafia Lemnului: destructurata cap-coada sau executati doar niste pioni?

Mafia Lemnului: destructurata cap-coada sau executati doar niste pioni?
Mafia Lemnului: destructurata cap-coada sau executati doar niste pioni?

La finele saptamanii trecute, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, a detonat la Cluj bomba Mafiei Padurilor. Pentru prima data, dupa nenumarate sesizari ale presei privind jaful din Codrii Apusenilor, precum si implicarea politiciului si a Politiei in aceste afaceri, un ministru a vorbit cu subiect si predicat despre vinovati, nominalizand chiar si unele persoane. De atunci, pe adresa redactiei am primit zeci de mailuri. Unele sunt dezvaluiri interesante din sanul Mafiei lemnului, actiuni inca neprobate insa. Altele sunt tematoare privind ceea ce se v-a intampla, unii oameni considerand ca doua controale care arunca in fata 6.760 mc material lemnos taiat nejustificat, in valoare de 1.410.717 lei, este doar praf in ochi fata de jaful din Apuseni. De asemena, sunt multe voci care considera ca padurarii si sefi de cantoane sau ocoale sunt vinovati dar simplii pioni in Mafia Lemnului, in cazul in care nu vor fi dezvaluite si afacerile acestora, unde ajungeau banii ilegali si ramificatile spre sfera politicului si eventualelel complicitati cu Politia, putandu-se vorbi de tipica actiune romaneasca de „a pune batista pe tambal”. Iata una din luarile de pozitie:

“Suntem in munti, zilnic vedem tot ce se taie, cum se taie. Ne punem intrebarea citind articolel dvs cu controalele de la paduri, oare chiar numai 6700 mc sunt pagube? Adica numai vreo 15 hectare rase? Pai la noi aici in munti muntii sunt golasi. Poate 15 mii de hectare! Oare cei ce au facut controalele de ce le/au facut numai pe doua ocoale silvice si si acolo, la Somesul Rece , doar pe jumatate din cantoane, iar la Belis pe doar 2 cantoane din 25. O fi Belisul protejat de mai marii de la Cluj?!

La Ocolul Silvic din Turda, zona Valea ieri de ce nu s-a efectuat nici un control? De ce rezultatele nu sunt date public? Ca doar acolo DNA cerceteaza padurarii si brigadierii pentru 25.000 mc material lemnos taiat nejustificat si expediat cu avize false spre Holz Ind. Oare de ce nu s-au facut controale pentru a se afla de unde provin cei 25.000 mc de material lemnos, din ce paduri au fost taiati?”

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente