Mai mult decat un proiect al managementului deseurilor si protectia mediului: o solutie europeana la Oradea!

Mai mult decat un proiect al managementului deseurilor si protectia mediului: o solutie europeana la Oradea!
Mai mult decat un proiect al managementului deseurilor si protectia mediului: o solutie europeana la Oradea!

Pana la sfarsitul acestui an, judetul Bihor va avea o statie ultra-moderna de tratare mecano-biologica a deseurilor reziduale! Aceasta va fi situata in Oradea, va avea o capacitate de procesare de 60.000 de tone pe an si va fi realizata de compania EURITEH SRL. Efectul imediat va fi un management judetean al deseurilor mult mai eficient si mai prietenos cu mediul inconjurator.

“Construirea statiei de tratare mecano-biologica din Oradea reprezinta pentru noi mai mult decat un proiect. Activam de peste 10 ani pe piata din Romania si avem implementate cu succes zeci de proiecte. Vrem ca tot know-how-ul nostru, toata expertiza noastra in tehnologie moderna sa fie implementate cu succes in cadrul acestui proiect de suflet, pentru ca este un proiect pentru noi insine, pentru oradeni”, a declarat Emilian Gherdan, administratorul companiei Euriteh.

“Impreuna cu echipa Consiliului Judetean Bihor avem incredere deplina ca acest proiect va fi finalizat cu succes. Toata tehnologia ce urmeaza a fi folosita este de ultima generatie. Care va fi impactul asupra judetului? Tratarea mecano-biologica va reduce volumul deseurilor produse in judetul Bihor cu aproximativ 30%”, a precizat Mihai Lupau, managerul de proiect al Euriteh.

Proiectarea tehnica a fost deja demarata, astfel ca executia statiei va fi inceputa in luna aprilie. Investitia va fi finalizata si predata catre Consiliul Judetean Bihor in luna decembrie 2015.

Proiectul “Sistem de management integrat al deseurilor solide in judetul Bihor”, derulat de Consiliul Judetean Bihor, are o valoare totala de 249 de milioane de lei, din care 199 de reprezinta finantarea nerambursabila din partea Uniunii Europene.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente