Mai multe pasari moarte in Balta Brailei

In prezent, numarul pasarilor din tinuturile si baltile inconjurate de stufaris, mai ales in Delta Dunarii, este simtitor diminuat. Cauzele sunt lesne de inteles. Una dintre ele este poluarea. O alta sunt bolile, intre care gripa aviara si botulismul sunt cele mai periculoase.

In data de 11 august 2007, angajatii Societatii Ornitologice Romane (SOR) – organizatie neguvernamentala, nonprofit, care deruleaza activitati pentru protectia pasarilor si a naturii cu sprijinul a peste 1.500 de membri si voluntari, pe baza de proiecte si donatii – au gasit, in zona Maxineni-Corbu Nou, judetul Braila, mai multe exemplare de pasari moarte sau muribunde.

Localnicii spun ca pasarile ar fi mancat peste “ortravit” cu cianuri, dar specialistii se tem ca ar fi botulism.
Specialistii Societatii Orni-tologice Romane sus-pecteaza aparitia unei epizootii in zona, dupa simptomele manifestate putandu-se banui ca e botulism, insa pentru dovedirea acestuia e nevoie de teste de laborator de specialitate.

Pe o raza de 200 de metri au fost gasite 11 pasari moarte din diferite specii: starc cenusiu, lebada de vara, rata mare, rata mica, piciorong, fluierar de mlastina, pescarus razator si chirighita cu obraz alb.

Citeste articolul Mai multe pasari moarte in Balta Brailei integral in Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente