Mai multi bani de la stat pentru proprietarii de paduri

0
334

Detinatorii de terenuri care urmeaza sa intre in programul national de impadurire vor primi 830 de lei pe hectar in 2009. Reprezentantii Ministerului Agriculturii spun ca aceasta suma a fost majorata cu aproape 100 de lei, fata de estimarile facute la sfarsitul lui 2008.
program de impadurire
Directorul departamentului de administrare a padurilor din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvolarii Rurale, Dan Achim, a explicat ca suma acordata potrivit metodologiei de acordare a compensatiei pentru pierderea de venit corespunzatoare suprafetelor ocupate cu perdele forestiere a fost majorata cu 90 de lei fata de cat era estimat la sfarsitul anului 2008, ca urmare a cresterii pretului mediu al masei lemnoase.

Directorul Directiei pentru Dezvoltare Forestiera din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ciprian Pahon, declara in luna noiembrie 2008 ca programul de impadurire la nivel national prevede o suprafata de 22.000 de hectare care urmeaza sa fie acoperita cu perdele forestiere.

Statul va impaduri 18.000 de hectare

Actiunile de impadurire vor fi demarate odata cu obtinerea acordului tuturor proprietarilor care detin terenuri acolo unde urmeaza a fi amplasate acestea.

De asemenea, Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva a anuntat recent ca planul de regenerare a padurilor in 2009 vizeaza o suprafata de 17.666 de hectare de padure, din care 10.559 se vor realiza prin impaduriri, iar 7.107 prin regenerari naturale, pentru care se vor investi circa 144 milioane de lei.

Cu 10% mai multa masa

Lemnoasa recoltata

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), in luna mai a anului 2008, suprafata fondului forestier a inregistrat o crestere cu 0,9%, la 31 decembrie 2007 comparativ cu aceeasi data a anului 2006, iar volumul de masa lemnoasa recoltata a crescut cu 9,9% in intervalul mentionat.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.