MaiMultVerde si Dragos Bucurenci la Festivalul Screen Green!, de la Londra

  0
  507

  Doua productii romanesti vor fi prezentate in cadrul Festivalului de film documentar european desfasurat la Londra, in perioada 4 – 11 noiembrie: Linia verde – transportul urban si poluarea si Colectarea selectiva – de la ce se spune la cum se face. Proiectiile vor fi  urmate de o sesiune de discutii cu publicul sustinuta de Dragos Bucurenci, presedinte al Asociatiei MaiMultVerde. Editia din acest an a festivalului prezinta filme documentare din 14 tari, pe teme de mediu, societate si globalizare, investigand scurgerile de petrol, poluarea si diminuarea resurselor naturale care afecteaza intreaga lume.

  Potrivit ICR Londra, filmele romanesti vor fi proiectate pe 8 noiembrie, la Cine lumiere, sala de cinematograf a Institutului Francez din Londra.

  Linia verde – transportul urban si poluarea (producator Anca Muresan, TVR, 26min, 2007) analizeaza o serie de probleme de mediu specifice Bucurestiului: traficul rutier, poluarea, zgomotul, resturile menajere si lipsa mijloacelor alternative de transport (cum ar fi bicicletele). Prezentatorul Dragos Bucurenci si invitatul sau Serban Huidu strabat orasul incercand sa identifice solutii.

  Colectarea selectiva – de la ce se spune la cum se face (regia Hanno Hoffer, 12min, 2010) explica procesul colectarii de la cosul de gunoi la unitatile de reciclare si incurajeaza populatia sa aplice corect metoda selectiva. Aparent, populatia din Romania este dornica sa invete atat timp cat autoritatile furnizeaza infrastructura necesara.

  Dupa proiectii, Dragos Bucurenci, presedinte al Asociatiei MaiMultVerde, va raspunde intrebarilor publicului. MaiMultVerde este una dintre cele mai active organizatii de mediu din Romania, ale carei obiective strategice urmaresc promovarea unei atitudini responsabile fata de mediu la nivelul publicului larg, monitorizarea calitatii mediului, sprijinirea sectorului verde al societatii civile si crearea unei comunitati active de voluntari care sa produca schimbari durabile in mediul din Romania.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.