Maimutele, pe cale de diparitie

0
606

Bilantul mondial al primatelor arata ca 48% dintre specii se confrunta cu distrugerea speciei, informeaza BBC.
maimutele pe cale de disparitie
Potrivit Listei rosii a speciilor in pericol realizata de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (IUCN), principalul motiv il reprezinta pierderea habitatului din cauza arderii si taierii padurilor tropicale. De asemenea, peste 70% dintre primatele din Asia sunt listate ca fiind in pericol.

Alte pericole care planeaza asupra mamiferelor sunt vanarea acestora pentru hrana si comertul ilegal, explica Russell Mittermeier, reprezentant al IUCN. „In multe locuri, primatele sunt efectiv mancate pana la disparitie”, a explicat acesta.

„Distrugerea padurilor tropicale a fost intotdeauna cauza principala, dar se pare ca acum vanatoarea este un pericol la fel de serios in unele locuri, chiar si acolo unde habitatul este intact”, a mai spus acesta.

Studiul mai arata ca din 634 de specii si subspecii din lume, 11% sunt periclitate grav, 22% sunt periclitate, iar 15% sunt vulnerabile. Asia detine cel mai mare procent de primate periclitate, 71%. De asemenea, primele cinci natiuni cu cel mai mare procentaj de specii in pericol sunt asiatice.

Reprezentantul IUCN, Jean-Christophe Vie, a explicat si de ce primatele sunt prazi usoare. „Primatele sunt usor de vanat pentru ca sunt diurne, traiesc in grupuri si sunt galagioase”, a declarat acesta.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.