Invata sa-ti ajuti mediul cu Make it gREen, make it count!

Înva?? s?-?i aju?i mediul cu Make it gREen, make it count!
Invata sa-ti ajuti mediul cu Make it gREen, make it count!
Invata sa-ti ajuti mediul cu Make it gREen, make it count!

AIESEC Bucuresti lanseaza prima editie a proiectului Make it gREen, make it count, in perioada 4 februarie – 17 martie, cu scopul de a oferi educatie ecologica intr-un mediu international, elevilor din clasele V-VII.

Inceputul acestui an acorda elevilor sansa de a se implica intr-un proiect educational bazat pe educatie ecologica si de a se dezvolta intr-un mediu interactiv prin intermediul workshop-urilor sustinute de studenti internationali.

Studentii internationali din Peru, Brazil, Kazakhstan, Egypt, Ukraine, Moldavia si Indonesia, vor sustine sesiuni de educatie ecologica in 5 dintre cele mai bune scoli ale capitalei.
Programul fiecarei scoli este urmatorul:

  • Scoala nr.50 (4-9 februarie),
  • Scoala  nr.51 (11-16 februarie),
  • Scoala  nr.52 (18-23 februarie),
  • Scoala  Centrala (25-2 martie),
  • Scoala  nr.58 (4-9 martie).

Proiectul se va desfasura timp de o saptamana in fiecare scoala si va avea urmatoarea structura:

  • o ora de Engleza – in care se vor prezenta tarile si culturile studentilor internationali;
  • o ora de educatie civica–  in care se vor prezenta procesul de reciclare, starea actuala a Romaniei si a tarilor studentilor internationali in ceea ce priveste reciclarea si pasii pe care ii putem face pentru a ne mari gradul de reciclare.
  • o ora de Arte plastice– se va desfasura sub forma unui workshop creativ. Se va lucra impreuna cu elevii la proiecte prin care lucrurile vechi capata o noua forma si o noua intrebuintare .
  • un eveniment– ce va avea loc la sfarsitul fiecarei saptamani in care se vor expune toate proiectele elevilor lucrate la workshop, la care vor participa parintii si profesorii. Dintre toate lucrarile elevilor se vor alege cateva castigatoare, ce vor fi expuse la evenimentul final. Acesta va fi sub forma unei licitatii, unde vor fi premiate cele mai bune proiecte ale elevilor, iar cei ce vor fi prezenti la eveniment, nu numai ca vor avea sansa sa vada proiectele, ci le pot chiar achizitiona. De asemenea, acest eveniment este un bun prilej pentru a ajuta relatia copiilor cu mediul, facand o donatie in sprijinul acestui proiect.

Partenerii care sustin evenimentul sunt: ISMB, Reciclare Creativa, Green Revolution si Incubator 107.

Pentru mai multe informatii despre Make it gREen, make it count, accesati site-ul http://www.aiesecbucharest.ro/make-it-green-make-it-count/ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *