Malta, acuzata de CEJ din cauza pasarilor salbatice

Curtea Europeana de Justitie (CEJ) a acuzat, joi, Malta ca nu a respectat directiva europeana privind pasarile salbatice, deoarece Valletta a autorizat, in perioada 2004-2007, vanatoarea de primavara a doua specii de pasari migratoare: prepelita si turtureaua.pasarilor salbatice

Malta va fi obligata, in aceste conditii, sa isi revizuiasca legislatia, pentru ca aceasta sa fie conforma cu decizia CEJ, a explicat o sursa judiciara. In cazul in care decizia Curtii nu va fi respectata, Comisia Europeana ar putea sesiza din nou CEJ si ar putea propune sanctiuni impotriva Maltei.

In fiecare an din perioada 2004-2007, Malta a autorizat vanatoarea de primavara a prepelitelor si a turturelelor, perioada in care aceste pasari migratoare de intorc din Africa la locurile lor de reproducere din Europa. Vanatoarea pasarilor a avut loc inainte ca acestea sa se poata reproduce.

“Deschiderea vanatorii de primavara a acestor doua specii, timp de aproximativ doua luni (…) se traduce printr-o mortalitate de trei ori superioara, in cazul prepelitei, si de opt ori superioara, in cazul turturelei, celei care rezulta din vanatoarea de toamna”, a evidentiat CEJ, citata de AFP.

In fiecare primavara din perioada 2004-2007, in Malta au fost ucise aproximativ 15.000 de prepelite si 32.000 de turturele. CEJ a tinut sa precizeze ca aceste pasari puteau fi vanate toamna sau iarna, dupa sezonul de reproducere.

Malta a obiectat la acuzatiile CEJ, sustinand ca prepelitele si turturelele erau prea putine toamna pentru ca vanatorii sa fie multumiti. Curtea a fost de acord cu acest argument, insa a estimat ca se poate totusi vana si toamna, asa ca vanatoarea de primavara trebuie interzisa.

Sursa: Intact News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,221FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente