Tehnologii verzi la targul IFA de la Berlin

  0
  504

  Companiile prezente la targul pentru bunuri electronice de larg consum de la Berlin, IFA, au optat in acest an sa arate partea „verde” a lor, pentru a intampina noua legislatie europeana privind conservarea energiei, ce va intra in vigoare in 2010.targul IFA - Berlin

  Incepand din ianuarie, Uniunea Europeana va cere ca toate aparatele electronice lansate sa nu consume mai mult de 1 watt in modul standby, iar din 2013 aceata limita va fi de 0,5 watti.

  La IFA toate companiile au prezentat numeroase tehnologii inovative, precum computerele Fujitsu si Sony care nu consuma niciun watt in modul standby sau copaci facuti din monitoare.

  Cei de la Sony au prezentat noul Bravia Eco TV WE5, care foloseste o tehnologie de ultima ora pentru a mentine un consum redus de energie, dar si noua serie de computere VA10 NW, ce au capacitatea de a opri monitorul in momentul in care se asculta muzica.

  Conform Reuters, la expozitie vizitatorii pot masura consumul de energie al diferitelor aparate, dar pot consulta si diferite aplicatii sau gadgeturi care le arata cum sa micsoreze consumul.

  Pana si unele standuri sunt ecologice, pentru iluminare fiind folosite numai LED-uri, ceea ce inseamna ca nu se consuma mai mult de 300 de watti.

  Insa cele mai populare raman televizoarele cu ecran plat, consumatorii fiind atenti la design, dimensiunea ecranului si calitatea imaginii, dar mai putin la eficienta energetica. Samsung, care are un hol intreg pentru expozitie chiar a realizat un fel de monument cu opt aripi din 128 de astfel de televizoare.

  Sursa: Intact News

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.