Manageriat la 13 ani in favoarea mediului, la Scoala Jean Bart: “Recicleaza activ!”

Manageriat la 13 ani in favoarea mediului, la Scoala Jean Bart: "Recicleaza activ!"
Manageriat la 13 ani in favoarea mediului, la Scoala Jean Bart: “Recicleaza activ!”

Micii manageri de proiect de azi vor deveni marii dezvoltatori de maine. Presedinta Consiliului Scolar al Elevilor din Scoala Gimnaziala nr. 18 „Jean Bart” Constanta, Raluca Aftene, la numai 13 ani, isi poate trece deja in portofoliu primul proiect manageriat.

Proiectul „Recicleaza activ” a fost initiat, scris si derulat sub coordonarea Ralucai, in perioada decembrie 2014 – ianuarie 2015. Mai mult de 200 de elevi din scoala, parinti si cadre didactice au fost implicati in acest proiect. S-au colectat 1400 kg de maculatura, iar cu banii primiti vor fi sustinute urmatoarele proiecte ale CSE din Scoala Gimnaziala nr. 18 „Jean Bart” Constanta. Primele trei clase in ordinea implicarii in acest proiect au fost premiate, in mod logic, cu carti.

Si pentru ca proiectul a avut un real succes, nu doar ca va fi multiplicat, pe o scara mai larga, ci va fi dezvoltat in directia educarii deprinderilor la elevi de a recicla selectiv gunoiul.

Incepand din semestrul a II-lea, in scoala noastra vor fi adunate zilnic absolut toate hartiile si depozitate ca deseuri [..] Imi place ceea ce fac; am descoperit cat de importante sunt proiectele si daca intelegi logic cum se gandeste un proiect, este relativ usor sa-l coordonezi”, a declarat Raluca.

Cred ca nevoia de educatie a selectarii deseurilor este una reala si inca putin dezvoltata in Romania. Stiu ca in tarile cu o economie dezvoltata situatia este diferita. In ce ma priveste, vreau ca in scoala mea nu doar sa nu se mai arunce nici o hartie, dar sa si intelegem de ce este important sa selectam deseurile. Si sa stiti ca nu sunt singura cu initiativa din Consiliul Scolar al Elevilor: fiecare director de departament pregateste un proiect; eu doar am deschis acest drum…”, a spus adolescenta.

Mai multe despre acest proiect pe www.scoala18constanta.wordpress.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente