Maramures – „Opriti masacrul copacilor!”

0
622

In aceasta saptamana s-a lansat la Baia Mare o campanie impotriva taierii copacilor ornamentali. Denumita „Opriti masacrul copacilor”, campania a fost lansata dupa ce firma Rosal, sucursala din Baia Mare, a demarat in urma cu o saptamana actiunile de toaletare a copacilor ornamentali din toate cartierele municipiului Baia Mare. Trecatorii care s-au adunat in centrul orasului Baia Mare au semnat o petitie prin care se pronunta impotriva taierii agresive a copacilor si a distrugerii spatiilor verzi.

„E inadmisibil ceea ce se intampla. Copacii ornamentali din zona centrala a orasului, dar si altii din trei cartiere au fost curatati de crengi pana aproape de tulpina. Oamenii de la Rosal au distrus pur si simplu coroanele a sute de copaci, fara a tine cont de modul cum ar trebui intretinuti si curatati acesti copaci. Pana la finele saptamanii vom depune la primarie toate semnaturile stranse in aceste zile, dar vom continua campania pentru a opri distrugerea copacilor”, a declarat unul dintre consilierii locali, Vasile Vlasin, initiator al campaniei. El a mai precizat ca Primaria Baia Mare a platit in urma unui contract firmei Rosal suma de 150.000 de lei pentru curatarea copacilor si degajarea resturilor adunate in urma operatiunii.

ACUZATII. Ecologistul Vasile Tataru a spus ca, si in alti ani, arborii din municipiul Baia Mare au fost curatati, dar nu au fost distrusi pana in regiunea tulpinii. „Cred ca angajatii de la Rosal nu au tinut cont de nici o regula in curatarea arborilor si au distrus coroanele copacilor care, cu greu, s-ar putea regenera in urmatorii ani”, a spus Vasile Tataru. El a opinat ca operatiunea de curatare a arborilor putea fi executata de o firma locala, dar s-a ales varianta contractarii serviciilor catre o firma externa. Nici un reprezentant al sucursalei Rosal – Baia Mare nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere asupra modului cum au fost curatati copacii.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.