Maramuresul, la „Saptamana Verde – Grune Woche” in Berlin

Maramuresul, la "Saptamana Verde - Grune Woche" in Berlin

In perioada 19-29 ianuarie, la Berlin – Germania, se desfasoara o grandioasa manifestare internationala. Este vorba de cel mai mare targ anual agricol – Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura “Saptamana Verde” – (“Grune Woche”).
Este o manifestare unica prin traditia sa, prin amploare si durata, prima editie avand loc in anul 1926, in acest an manifestarea ajungand la editia cu numarul 77. Expozitia este considerata cel mai mare eveniment de specialitate in domeniul alimentar si agricol din Europa, fiind a saptea participare consecutiva a Romaniei. In acest an participa aproximativ 60 de tari, cu peste 1.800 de firme, Romania fiind co-partener al targului.
La Saptamana Verde, Maramuresul va fi prezent cu 15 standuri: 10 producatori traditionali care fac parte din Asociatia Producatorilor Traditionali din Maramures, cu preparate din carne, lactate, fructe proaspete si uscate, miere, palinca; 4 mesteri populari (Dan Les – olarit, Nicolae Serban – artizanat lemn, Maria Zapca – cergi, costume populare, Maria Monica Orzac – covoare vegetale, zgardane). Un stand va fi rezervat Serviciului MM InfoTurism din subordinea Consiliului Judetean Maramures.

La ceremonia de deschidere a evenimentului va fi prezent si presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, alaturi de alti oficiali din Romania, membri ai Guvernului, Parlamentului, precum si reprezentanti ai mediului privat. Domnia sa considera extrem de importanta participarea Maramuresului la un astfel de eveniment de exceptie.

“Este de o importanta majora participarea Maramuresului la aceasta prestigioasa manifestare. Producatorii traditionali maramureseni au oportunitatea de a-si promova produsele si potentialul agricol, se pot dezvolta relatii comerciale importante de durata, in urma carora produsele cu marca Maramures pot ajunge mai usor pe piata europeana. La randul lor, mesterii populari au posibilitatea de a arata frumusetea si autenticitatea judetului nostru prin obiectele artizanale si vestimentare realizate, avand oportunitatea incheierii unor contracte de colaborare importante prin care sa se asigure o piata de desfacere pe plan international. Potentialul turistic al minunatelor zone din judetul nostru va fi, de asemenea, promovat prin MM InfoTurism. Asadar, este un prilej extraordinar de a arata frumusetile Maramuresul si cu aceasta ocazie, in cadrul unui targ de o asemenea anvergura”, a subliniat Mircea Man.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *