Maraton prin Retezatul Mic

Maraton prin Retezatul Mic

Aproape 100 de maratonisti s-au inscris la unul dintre cele mai grele maratoane montane din Romania, desfasurat in Retezat. Concurentii au avut de strabatut pe un traseu sinuos de mai bine de 28 de kilometri, cu o diferenta de nivel de aproximativ 2300 m. Participantii s-au aratat uluiti de frumusetea Retezatului si incantati ca au luat parte la aventura.

Competitia Retezat Trail Race 2012 a avut startul in aceasta dimineata, iar 100 de concurenti au vrut sa puna mana pe premiile oferite de organizatori dar mai ales sa-si depaseasca limitele si sa incheie un circuit extrem de greu. Concurentii au plecat de la Cheile Butii si au avut de cucerit mai multe varfuri ale Retezatului, ca de exemplu Piule de 1200 m diferenta de nivel urmat de vf. Custura de 900 m diferenta de nivel, dar si coborari foarte abrupte.

O etapa din concurs care a dat emotii atat organizatorilor cat mai ales concurentilor a fost o zona de stanci unde au avut ca punct de sprijin o balustrada formata dintr-o coarda instalata de salvamontisti. Concursul montan de trail rapid este la prima editie, insa organizatorii cat si concurentii s-au declarat impresionati de el. La fel si cei care au ajutat la organizarea unei etape in Retezat, mai multi sponsori din Valea Jiului dar si administratorul Statiunii Straja, Emil Parau.

Pentru efortul si abilitatile lor, castigatorii au fost recompensati cu premii cuprinse intre 100 si 500 de lei, iar la final toti concurentii au fost invitati la o petrecere surpriza pusa la cale de organizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *