Marea Debarasare 2010: 437 de tone au fost colectate in toata tara

In timpul primei editii a Campaniei “Marea Debarasare”, peste 437 de tone de deseuri de echipamente electrice si electrocasnice (DEE) au fost colectate in intreaga tara, informeaza Ministerul Mediului.marea debarasare

Potrivit datelor furnizate de ministerul de resort, cele mai multe echipamente electrice si electrocasnice vechi au fost colectate din Regiunea “Sibiu”, 123 de tone. Zona “Galati” si zona “Cluj-Napoca” s-au situat pe locurile doi si, respectiv, trei, cu 73,6 tone si, respectiv, 68,8 tone.

In clasamentul pe judete, primul loc este ocupat de Harghita, cu 68,8 tone colectate. Pe locul doi se situeaza judetul Constanta, cu 60,3 tone colectate, iar pe trei Arges, cu 45,3 tone.

Orasul in care s-a colectat cel mai mult a fost Constanta, cu 15,2 tone.

Cele mai putine deseuri au fost colectate de la bucurestenii din Sectorul 5, unde au fost adunate aparate vechi in greutate de doar 120 de kilograme.

Din acest an “Marea Debarasare”presupune patru editii si desfasoarea in ultimul week-end al fiecarui trimestru. Urmatoarea editie din acest an a campaniei “Marea Debarasare” se va desfasura la sfarsitul lunii iunie.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente