Marea Debarasare cade in sarcina primariilor

Marea Debarasare cade în sarcina primăriilor

Marea Debarasare cade in sarcina primariilor
Marea Debarasare cade in sarcina primariilor
O noua Hotarare de Guvern publicata in Monitorul Oficial instituie obligativitatea ca absolut toate autoritatile publice locale sa infiinteze puncte speciale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Primariile din judet vor fi obligate sa colecteze deseuri electrice si electronice, tot sub tutela Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Gorj. Pana acum, APM Gorj desfasura programul national de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, care s-a derulat in ultimii trei ani sub denumirea „Marea Debarasare”, mai intai lunar si apoi trimestrial.

„Nu stim sigur daca se va renunta la Marea Debarasare insa cert este ca in sarcina primariilor va cadea colectarea acestor tipuri de deseuri si ne vom ocupa tot noi de punerea in aplicare a noii ordonante”, a declarat Cristina Merfu, purtator de cuvant al APM Gorj.

Aceasta a precizat ca specialistii judeteni ai APM vor sti mai multe despre prevederile ordonantei HG 1.037/2010 dupa ce se vor primi de la Bucuresti adrese oficiale catre toate Agentiile din tara. Primariile vor primi sanctiuni daca nu vor trece la preluarea deseurilor de echipamente electrice si electronice, amenzile fiind cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei. Amenzile pasc si persoanele fizice deoarece dupa infiintarea viitoarelor puncte de colectare, oamenii vor fi obligati sa duca deseurile electrice si electronice numai la respectivele centre, in caz contrar riscand sanctiuni intre 500 si 1.000 de lei.

In fiecare comuna a judetului va fi infiintat un astfel de punct de colectare, iar in orasele mari trebuie infiintat cate un punct de colectare pentru fiecare 50.000 de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *