Marea Moarta risca sa dispara

In cel mult 40 de ani, Marea Moarta va disparea complet – aceasta este parerea specialistilor. In acest loc ar fi trebuit sa fie apa pana la brau. In schimb, te poti plimba pe un camp sarat, tot ce a mai ramas dupa ce marea s-a evaporat. Profesorul Nathan Paldor, de la Institutul pentru Stiintele Pamantului din Ierusalim, spune, potrivit BCC, ca marea a scazut cu 20 de metri in ultimii 20 de ani.

“Marea a scazut din cauza consumarii izvoarelor de apa dulce care alimentau Marea Moarta din raul Iordan. Apa e folosita de Israel, Iordania si de Siria ca apa de baut si in agricultura”, sustine profesorul Paldor. Banca Mondiala a inceput o serie de consultari publice cu scopul de a gasi un plan de salvare – de pilda, sa se aduca apa tocmai din Marea Rosie aflata la 200 de kilometri distanta.

Ecologistii nu sunt de acord cu acest plan. Ei spun ca ar fi un experiment periculos si costisitor. Gidon Bromberg, de la “Prietenii Pamantului”, spune ca Israelul si Iordania ar trebui sa constientizeze pericolul si sa actioneze in consecinta.

Sursa: Adevarul

Articole similare

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente